Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Πρόγραμμα ελέγχου ποδοσφαιριστών/τριών για Covid-19

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 23/08/2021 έως 30/08/2021 τα εξής:
Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για Covid-19.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 
  • Αθλητές έως και 17 ετών: self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.
  • Αθλητές 18 ετών και άνω: rapid test ανά 1 εβδομάδα.
  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
ΑΓΩΝΕΣ: 
  • Αθλητές έως και 17 ετών: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα
  • Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR ή rapid test 48h
  • Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Επιτρέπεται η παρουσία θεατών με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως 17 ετών.
Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: