Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ανώτατο στάδιο του Μητσοτακισμού

Στην πρώτη γραμμή οι οριζόντιες και καθολικές απαγορεύσεις εισόδου και κυκλοφορίας σε Εθνικούς Δρυμούς και περιοχές Natura 2000. Ναι, ναι, τις ίδιες στις οποίες εισήλθε με νόμο Χατζηδάκη η… ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία από των παλαιών χρόνων του Μητσοτακισμού προβαλλόταν ως μοναδική λύση για προστασία των δασών με το χτίσιμο βιλών οι ιδιοκτήτες των οποίων υποτίθεται ότι θα λειτουργούσαν ως… πυροφύλακες! Είχε πάντα διεσταλμένη –ή διεστραμμένη;– αντίληψη του χιούμορ ο Μητσοτακισμός. Μόλις προχθές ο πρωθυπουργός διαπίστωνε με αμέτρητο κυνισμό πως «από αυτήν τη μεγάλη οικολογική καταστροφή [στην Εύβοια] ξεπηδά η ευκαιρία(!) να ξανασκεφτούμε το πώς θέλουμε να δούμε(;) τη βόρεια Εύβοια –όχι σε έξι μήνες, όχι σε έναν χρόνο– αλλά σε βάθος χρόνου»!
Από κοντά η είδηση ότι έχουν έτοιμη πρόταση για εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο με εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες, αν και σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι αυτά δεν είναι αποφάσεις, αλλά… συζητήσεις. Τι χιούμορ! Δηλαδή, το ανίκανο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη θέλει να βάλει εισιτήριο σε περιοχές που δεν μπορεί να προστατέψει!
Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας, που με τις καταγγελίες του ξύπνησε τον ανέμελα κοιμώμενο Μητσοτακισμό για το Σέιχ Σου, φωνάζει ότι τα μέλη του είναι τρεις εβδομάδες εκτός δάσους. Λες και το δάσος κινδύνευε από όσους ενδιαφέρονται και όχι από αυτούς που μέχρι χθες αδιαφορούσαν και τώρα το… φυλάγουν.
Βρισκόμαστε πλέον στο ανώτατο στάδιο του Μητσοτακισμού: «εκκενώνουμε τα βουνά πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς». Η πικρή διαπίστωση συναντά δυστυχώς καθημερινά την επιβεβαίωσή της.
 
Απόστολος Λυκεσἀς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: