Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αναντικατάστατη η αστυνομοκρατία κι ας είναι… ανεμβολίαστη!

Αδιανόητες δηλώσεις Γεραπετρίτη για τον εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας σε αντίθεση με τους... πρώην ήρωες υγειονομικούς.
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαποτισμένος από το κατασταλτικό δόγμα «νόμος και τάξη», βγήκε να μας ανακοινώσει ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μόνοι που είναι αναντικατάστατοι από τον κρατικό μηχανισμό τους είναι τα σώματα ασφαλείας!
Αντίθετα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για τους Γεραπετρίτηδες της κυβέρνησης είναι… αναλώσιμοι.
Ο κύριος Γεραπετρίτης λοιπόν έριξε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε όλες τις κατηγορίες πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο έκανε ένα μικρό διαχωρισμό.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απατώντας σε σχετική ερώτηση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμούς στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις έκανε λόγο για δύσκολη αναπλήρωση τους.
«Δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις. Άρα θα υπάρξει μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα. Το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και απέναντι στην κοινότητα. Η λογική δεν μπορεί να είναι το κράτος να επιβάλλει σε όλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι και θέμα συνείδησης. Από εκεί και πέρα το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον»…
Μάλιστα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί διώξει τους πάντες και να αντικαταστήσει τους πάντες στον κρατικό μηχανισμό. Ακόμα και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υποκριτικά μέχρι χτες τους αποκαλούσε «ήρωες» αλλά για τις δυνάμεις καταστολής θα ακολουθήσει άλλη… τακτική. Γιατί σύμφωνα με τον Γεραπετρίτη είναι… αναντικατάστατοι. Οι δυνάμεις καταστολής μπορούν να… δουλεύουν και ανεμβολίαστες.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Αστυνομία είναι μόλις στο 58%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή». Το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών, φυσικά, είναι συντριπτικά μεγαλύτερο.
Η τοποθέτηση Γεραπετρίτη αποτυπώνει ακριβώς το σκληρό πυρήνα μια πολιτικής που προκειμένου να επιβάλλει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της συντηρεί και ενισχύει έναν κατασταλτικό μηχανισμό που μάλιστα τον θεωρεί… αναντικατάστατο.
Είναι ακριβώς η πολιτική:
— Που αγοράζει 1.453 περιπολικά για την αστυνομία, όταν την ίδια ώρα αφήνει γυμνό από μέσα το πυροσβεστικό σώμα και τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.
— Που δίνει 2 δις. ευρώ (!) για να ψωνίσει τα Γαλλικά μαχητικά Rafale αλλά δεν προμηθεύεται νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ούτε φυσικά μπαίνει στον «κόπο» να επισκευάσει τα υπάρχοντα, αφήνοντας να γίνουν στάχτη σχεδόν 1,5 εκατ. στρέμματα δάσους.
— Που φτιάχνει «αστυνομία πανεπιστημίων» (την ίδια ώρα που κόβει θέσεις φοιτητών) και προσλαμβάνει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες, όταν στον αντίποδα απολύει 5.000 εργαζόμενους της πυροπροστασίας και αφήνει τα νοσοκομεία της χώρας με τεράστια κενά σε προσωπικό εν μέσω πανδημίας.
Για αυτή την πολιτική. Για αυτό το αστικό κράτος. Για αυτή την κυβέρνηση είναι πράγματι… αναντικατάστατα τα σώματα ασφαλείας.
Γιατί; Γιατί είναι το κατασταλτικό χέρι που χρησιμοποιείται για να τσακίζει κάθε φωνή και αντίδραση αμφισβήτησης μιας πολιτικής που «καεί» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού…
 
Παναγιώτης θεοδωρόπουλος
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: