Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΓΓΑ: Κανονικά και τα σωματεία-«σφραγίδες» σε πρωταθλήματα, αρχαιρεσίες και αθλητικές εγκαταστάσεις με τροπολογία!

Παράταση για την εγγραφή στο Μητρώο μέχρι τέλος του έτους
Προσωρινή λύση στο πρόβλημα πολλών ερασιτεχνικών σωματείων θα προσπαθήσει να δώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Αυγενάκης με τροπολογία που θα καταθέσει, τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Έτσι θα παραταθεί έως τις 31/12/2021 για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (για όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Έτσι μετατίθεται η ημερομηνία χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ από τις 31/8/2021 στις 31/12/2021.
Επίσης παρατείνεται έως τις 31/07/2022 (για όσα ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα δεν διαθέτουν) η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας, κάτι που θα συνέβαινε στις 18/09/2021.
Έτσι, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα δικαιούνται συμμετοχή τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.
 
Πηγή: insport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: