Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ανακαλούνται όλες οι άδειες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στην ανάκληση όλων των αδειών σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου προχώρησε το υπουργείο Υγείας με κατεπείγουσα οδηγία.
Ειδικότερα, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).
Η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, σε συνδυασμό με την αναστολή εργασίας λόγω υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών οδήγησαν στην έκτακτη αυτή απόφαση.
Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία κκαι Ομάδες Υγείας.
Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: