Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Λάβρος ο Τζώρτζογλου κατά Αυγενάκη: «Τα έχει κάνει που@@@@»!

Μύδρους εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ.
Τα πυρά του Νίκου Τζώρτζογλου δέχτηκε ακόμα μία φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, λόγω του αθλητικού νόμου που ναρκοθετεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας αρκετά σωματεία εκτός πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου πρότεινε να υπάρξει διακοπή όλων των πρωταθλημάτων αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου δεν έχει λυθεί το θέμα με το μητρώο των σωματείων.
Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεών του:
«Συνεχίζουμε να είμαστε σε ένα περίεργο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, με ομίχλη. Δική μου άποψη όπως και των περισσοτέρων είναι ότι αυτή η προσπάθεια για την ολιστική μελέτη, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και μπράβο που κατά 95% τουλάχιστον φτάσαμε σήμερα στο σημείο να μπορούμε να πούμε ότι αυτό το νέο καταστατικό θα αλλάξει αυτό το άσχημο περιβάλλον. Δεν τιμάει κανέναν μας αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Να είμαστε η τελευταία χώρα στον πλανήτη που πρωταγωνιστής δεν είναι ο ποδοσφαιριστής, αλλά η βία, τα στημένα κι όλα αυτά. Γι' αυτά φημίζεται η Ελλάδα, όχι για το ποδόσφαιρο.
Σε όλο αυτό το άσχημο περιβάλλον προσπαθεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κι έρχεται αυτός ο απίθανος τύπος, ο συντοπίτης μου (σ.σ. ο Λευτέρης Αυγενάκης) που δεν είναι νομοθέτης, αλλά ναρκοθέτης. Με μία αλαζονεία, με έναν κομπλεξισμό, με αποφάσεις αλλοπρόσαλλες, με τροπολογίες κατευθυνόμενες, φωτογραφικές. Τροπολογία να κόψουμε τον Ψαρόπουλο, τροπολογία να κόψουμε τα 5 χιλιάρικα από τον Γραμμένο. Έρχεται αυτός ο απίθανος τύπος και λέει ότι θα ψηφίζουν αυτοί που είναι στο Μητρώο, μεταγραφές θα κάνετε τότε κ.ο.κ. Επιτρέπετε αυτού του ανθρώπου που τα έχει κάνει που..., να μην το πω.
Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν είναι αν θα έχουν δύο ψήφους οι γυναίκες ή η άμμος. Το πρόβλημα είναι αυτός ο άνθρωπος. Με αυτή τη διοίκηση, έχει έξι μήνες να μιλήσει. Πώς θα το λύσουμε;
Υπάρχει ένα πρόβλημα που λέγεται υφυπουργός Αθλητισμού και ναρκοθετεί οτιδήποτε πρόκειται να βελτιώσει το ποδόσφαιρο. Ακόμα και στην κωλοτούμπα δεν είναι καλός, την έχει κάνει μισή. Γιατί αν έχετε δει με το Μητρώο, βάζει μία προθεσμία μέχρι τις 31/12. Μένει ένα σοβαρό πρόβλημα, τι θα συμβεί στα σωματεία στις 31/12 που τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη; Θα πρέπει όσα σωματεία δεν είναι στο μητρώο, να τα αποβάλουμε;
Σήμερα θα πρέπει να ψηφίσουμε την ολιστική μελέτη, αλλά θα πρέπει αυτό το πράγμα αν σε ένα μήνα από σήμερα, δεν αλλάξει ο νόμος για το μητρώο, να έρθουμε ξανά εδώ και να αλλάξουμε το καταστατικό. Θεωρώ ότι βασικό κομμάτι είναι ο νόμος του κ. Αυγενάκη που θα πρέπει με τη δική σας (σ.σ. των FIFA/UEFA) βοήθεια να αλλάξει. Θα πρέπει να δεσμευτείτε πρόεδρε, ότι με τη δική σας κατεύθυνση, θα δεσμευτούμε. Μπορείτε να βάλετε αυτό τον τύπο να κάνει αυτό που πρέπει, να συμμορφωθεί. Θα πρέπει να δεσμευτούμε σήμερα ότι θα αλλάξουν αυτά σε ένα μήνα. Αν δεν αλλάξει ο νόμος, 1 Οκτωβρίου σταματάει το (ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αυτή είναι η πρότασή μου. Θα σας πω εγώ μετά υπό την πίεση μισού εκατομμυρίου που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλάζει ο νόμος ή δεν αλλάζει». 
 
Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: