Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Μια «παραθυράτη» τροπολογία και μια παράταση στην παράταση της παράτασης θα μας σώσουν!

Η κατάντια και η γύμνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των τοπικών πρωταθλημάτων δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο και να το προσπαθούν παράδοξα οι ειδικοί και ανειδίκευτοι της αθλητικής πολιτικής ηγεσίας και του ποδοσφαίρου, αφού τα έχουν αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος θεών και ανθρώπων! Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν, πως καμία παράταση δεν μπορεί να το σώσει, μ' αυτόν τον νόμο-έκτρωμα σε ισχύ, να ζητάει κάθε τρεις και λίγο τον ουρανό με τα άστρα! Το χόμπι που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είπαν να κάνουν κάποιοι άνθρωποι και κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους, αν δεν τον έχουν βρει ήδη, τουλάχιστον όσοι ασχολούνται ακόμη με τις ερασιτεχνικές ομάδες! Μπήκαν στο παιχνίδι «δυναμικά» με τις ευλογίες της κυβέρνησης και οι δικηγόροι, οι λογιστές, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι κάθε φορέα και υπηρεσίας, να τραβήξουν κι αυτοί λίγο «αίμα», από το ήδη αναιμικό σώμα του, που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη εδώ και καιρό... 
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δείχνει ένα βαρέλι δίχως πάτο, κάθε χρόνο ὀλο και πιο κάτω, αποτρεπτικό και αποκρουστικό για όποιον το αγαπά και θέλει να ασχοληθεί μαζί του, απαξιωμένο και αβοήθητο, αφού μετά το περσινό αναίτιο σοκ της οριστικής διακοπής και του «ξαφνικού θανάτου» των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, φέτος έρχονται να προστεθούν ακόμη περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα, τόσο με το Μητρώο με πολλές ομάδες με μακροχρόνια «κολλημένες» αιτήσεις ή χωρίς καθόλου αιτήσεις, όσο και με τα πολύπλοκα και δαπανηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις σχετικές οδηγίες που τα συνοδεύουν που αποτελούν δυσεπίλυτους γρίφους για ερασιτεχνικά σωματεία και παράγοντες, που ούτε μπορούν, ούτε πρόκειται να λύσουν... Και στην προχθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΟ, δεν ακούστηκε το παραμικρό έστω και εκτός ημερησίας διάταξης (τόσα άλλα άσχετα ακούστηκαν!), γι' αυτό το δυσβάστακτο βάρος των τεστ που απαιτούνται, όταν σ' αυτή συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ της χώρας, που λογικά εκπροσωπούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι τους εαυτούς τους ή την κυβέρνηση. Καθρέφτης όλων των παραπάνω, ίσως η καλύτερη και πιο οργανωμένη ΕΠΣ της Επικράτειας, όπου λίγο πριν αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις όλα φαίνονται να είναι στον «αέρα» και στην τύχη! 
Ας δούμε τι λέει μια σχετική τελευταία ανάρτηση του metrosport.gr για την ΕΠΣ Μακεδονίας: 
Με βάση την Υπουργική Απόφαση 398989/ΦΕΚ τ.Β/3920/25-8-2021, που αφορά στην τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για το Μητρώο 2021 (168038/15-4-2021, Β/1593), καθορίζεται ως τελική ημερομηνία υποβολής ολοκληρωμένων αιτήσεων για το μητρώο 2021 η 30η Σεπτεμβρίου 2021.
Η μη υποβολή της νέας αίτησης μέχρι 30/9/2021 θα οδηγήσει στην αυτόματη διαγραφή του σωματείου από το μητρώο.
Μπορεί να αναφέρεται ως ημερομηνία η 30/9 αλλά το επόμενο διάστημα θα δοθεί παράταση με τροπολογία στη Βουλή μέχρι τις 31/12.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου από την πλευρά του στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ κατέθεσε πρόταση αν δεν αλλάξει ο αθλητικός νόμος την 1η Οκτωβρίου να σταματήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στην ΕΠΣ Μακεδονίας εγγεγραμμένες στο μητρώο είναι 63 ομάδες, αλλά ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν καταθέσει 121 ομάδες. Από την άλλη 60 ομάδες για διάφορους λόγους δεν έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις είτε γιατί δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τα έγγραφα, είτε κάποιες αυτές έχουν τα δικά τους προβλήματα επιβίωσης.
Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις και στην ΕΠΣΜ ο αριθμός των ομάδων αυτών μέχρι στιγμής είναι 64.

Δεν υπάρχουν σχόλια: