Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών ανοίγει τις καλλιτεχνικές του δράσεις για το 2022-23 με το εμβληματικό Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν της επετείου του έπους του 1940 και του αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο.
Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Νεανική και Μικτή Χορωδία του Ωδείου, όπως και ορχηστρικό σύνολο. Θα ερμηνευθούν τραγούδια που αναφέρονται στο έπος του ’40 και στη συνέχεια ο κύκλος τραγουδιών Mauthausen του Μίκη Θεοδωράκη που αποτελεί μελοποίηση του ομότιτλου αφηγηματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Ας σημειωθεί ότι το έτος 2022 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Με το Mauthausen, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών εγκαινιάζει μια νέα συναυλιακή οπτική: την παρουσίαση ολοκληρωμένων έργων Ελλήνων μουσουργών, όπως και την υπηρέτηση θεματικών ενοτήτων με διεπιστημονικό βάθος, κάτι που τιμά και διακρίνει τον ρόλο του ως φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού.
Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: