Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 26/10 για την Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Πέλλας

Το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής εξελίσσεται λίγο πολύ όπως το περίμεναν οι περισσότεροι γνωρίζοντες τα ερασιτεχνικά της ΕΠΣ Πέλλας, δηλαδή σε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, κι έτσι και στην σημερινή δεύτερη αγωνιστική, τα θεωρητικά φαβορί επικράτησαν σχετικά εύκολα των πιο αδύναμων αντιπάλων τους. Μοναδική ίσως έκπληξη αν μπορεί να την θεωρήσει κανείς τέτοια, ήταν η νέα απώλεια της ενισχυμένης φέτος Νίκης Αξού. 
Στο Μελίσσι η τοπική Δόξα που πατούσε καλύτερα και πιο πειστικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μετά το πρώτο ημίωρο και χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση, εκμεταλλεύτηκε τα στιγμιαία και χρονικά κομβικά λάθη του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας, κι επικράτησε άνετα και με επιβλητικό σκορ.
Το πρώτο ημίωρο ήταν  ισορροπημένο στο πολύ μέτριο ποιοτικά σημερινό παιχνίδι κι από τις δύο πλευρές, με ελάχιστες φάσεις που θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει πολύ απειλητικές και τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη. Μετά απ' αυτό το διάστημα, με τους γηπεδούχους λίγο πιο απαιτητικούς, ήρθε το πρώτο γκολ με τον Τερζή στο 30' για να τους δώσει έστω κι αρκετά πρώιμα παράσταση νίκης με υπολειπόμενη μια ώρα αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι αν και δεν απειλούνταν ιδιαίτερα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κι αυτοί έδειξαν αδυναμίες ώστε να απειλήσουν πιο ρεαλιστικά. Το δεύτερο τέρμα και πάλι με σκόρερ τον Τερζή με κοντινό σουτ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ήρθε να δώσει εκτός το καθαρό και ψυχολογικό προβάδισμα στην πλευρά των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε καλύτερα και σαφώς πιο απαιτητικά από ότι στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για να απειλήσει πλην της πολύ καλής ευκαιρίας του Πλιόγκα που πλάσαρε μέσα από την περιοχή λίγο άουτ, αλλά κόντρα στην ροή δέχτηκε και το τρίτο τέρμα με εύκολο τελείωμα του Παναγιωτίδη στο 65' μετά από παιδιαριώδες αμυντικό λάθος και το παιχνίδι τελείωσε πρακτικά και ουσιαστικά. Ακόμη και η μείωση του σκορ στο 85' με κεφαλιά του Ηλιάδη, δεν είχε την ανάλογη διαχείριση, για να έρθει μοιραία και το τέταρτο τέρμα με κοντινή προβολή του Χατζόγλου λίγο αργότερα σχεδόν με την εκπνοή και ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ για τους γηπεδούχους, με το τελικό 4-1.
Η μέτρια σήμερα Δόξα, πήρε δίκαια τη νίκη αλλά πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, όσο κι αν είναι και φαίνεται εμφαντικό το σκορ, πρώτον γιατί δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την γνωστή με πολύ καλό ρυθμό Δόξα, αλλά και γιατί ο αισθητά... λίγος για την περίσταση Μέγας Αλέξανδρος, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε τρεις μέρες νωρίτερα υποδεχόμενος τον Άρη Νησίου.
Για μια περίπτωση πέναλτι υπέρ της Πέλλας που όμως στην αμέσως επόμενη φάση μείωσε το σκορ, κρίνεται η κατά τα άλλα καλή σημερινή διαιτησία.
Η σύνθεση του ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης) Βασίλας, Πλιόγκας, Καμπούρης, Παναγιωτέλης, Κωνσταντινίδης Η. (Τσίζμας 55'), Μπουράκης, Βογιατζής, Μουρατίδης, Νινιατσούδης (Γιαλατζής Π. 73'), Ηλιάδης, Ζηματίκας (Τσιντονίδης 46').
Φάσεις και γκολ από το παιχνίδι, κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας...

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Α1:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 2η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 4-1
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ 0-3
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ (Γήπεδο Πενταπλατάνου) 1-1
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 0-3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 3-0
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 0-5
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 4-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: