Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Τα πέναλτι του κυρίου Αυγενάκη

Σε αυτή την εξωφρενική ιστορία με το τουρκικό φλερτ στις ελληνικές ομάδες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αρκέστηκε σ’ ένα σχόλιο ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά θέματα». Θα συμφωνήσουμε απολύτως μαζί του. Κανείς. Πόσο μάλλον αν είναι μέλος της κυβέρνησης.
Ο κ. Αυγενάκης αν είχε γνώση της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού, θα διαπίστωνε ότι την εποχή που η Ελλάδα δεν είχε καλές σχέσεις με τα Σκόπια, οι γείτονές μας καλούσαν ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς για να τις φιλοξενήσουν στα γήπεδά τους. Κι αυτό γιατί οι ελληνικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούσαν…
Τη συστηματική «επίθεση φιλίας» η Τουρκία τη γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον. Οφειλε, λοιπόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού να περιμένει μια τέτοια κίνηση. Όταν πρωτογράψαμε για πρόσκληση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε νησιωτικά ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία επειδή δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο χάνουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν γίναμε πιστευτοί. Επρεπε να έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου για να ταρακουνηθούν τα κυβερνητικά κλιμάκια και να κινητοποιηθεί το Μαξίμου.
Φτάσαμε στον πάτο. Πιο κάτω δεν έχει. Ευτυχώς θα επικρατήσει η σωφροσύνη και οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν θα ορίσουν αγώνες ελληνικών ομάδων στα γήπεδα της γειτονικής χώρας.
Όμως κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν για ποιο λόγο δημιουργήθηκε μία τέτοια εξέλιξη, η οποία θίγει την ίδια τη χώρα. Πολύ περισσότερο που βιώνουμε στιγμές άκρατης τουρκικής προκλητικότητας και παρατεταμένης έντασης στο Αιγαίο.
Ο κ. Αυγενάκης έχει κάνει πολλές γκάφες. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη. Με την τροπολογία της Πέμπτης για το μητρώο και την αθλητική αναγνώριση, υποχώρησε για μια ακόμη φορά. Δήλωσε ότι δίνει την τελευταία παράταση. Μόνο που προηγουμένως είχε δώσει έξι ακόμη «τελευταίες» παρατάσεις.
Ωρα να χτυπήσει και πέναλτι…

Κυριάκος Θωμαΐδης
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: