Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Μετά το «θάψιμο» έρχεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να κάνει το… «μνημόσυνο» της υπόθεσης των υποκλοπών

Μετά το «θάψιμο» των υποθέσεων των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών από την Εξεταστική Επιτροπή, πρώτα και κύρια ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, όπως και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων, ήρθε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την σημερινή της συνεδρίαση να κάνει και το… μνημόσυνο.
Το ΚΚΕ είχε ζητήσει την άμεση σύγκλησή της με γραπτό του αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής από τις 15 Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι αυτό κρίνεται αναγκαίο «μετά και τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με την καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, και δημοσιογράφων, τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη για πιθανή παρακολούθηση του τηλεφώνου του από κακόβουλο λογισμικό και τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ».
Αντί αυτού, η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε» την Εξεταστική, βυθίζοντας τις υποθέσεις των υποκλοπών ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι. Τώρα η Επιτροπή Θεσμών ήρθε ως «κερασάκι στην τούρτα» να επισφραγίσει τη συγκάλυψη.
Είχαν κληθεί σε ακρόαση 10 πρόσωπα τα οποία ήταν εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, «Vodafone», «Wind» και «OTE Globe», καθώς επίσης ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος, και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν απόρρητη, ενώ από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τηρήθηκε και αυτήν τη φορά «σιγή ασυρμάτου» από τους μάρτυρες για τις υποθέσεις.
Αυτό όμως που ήρθε στην επιφάνεια, και μάλιστα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ήταν η συνενοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στο «θάψιμο» των συνακροάσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Σαν να μην υπήρχε αυτή η υπόθεση, δεν έκαναν ούτε μία ερώτηση, την παραμικρή αναφορά στην παρακολούθηση του ΚΚΕ που ήταν σε εξέλιξη από το 2016 μέχρι τον Απρίλη του 2022, με διαδοχικά κρούσματα, δείχνοντας πόσο «λερωμένη» έχουν όλοι τη φωλιά τους. Θέλοντας να κουκουλώσουν ότι την ίδια στιγμή που στήνουν τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες, όλοι μαζί από κοινού, σαν μια γροθιά, ψηφίζουν, διαμορφώνουν και εκσυγχρονίζουν αυτό το άθλιο θεσμικό πλαίσιο των νόμων, Οδηγιών της ΕΕ, διακρατικών συμβάσεων, που μπορεί να θέσει τον καθέναν σε καθεστώς παρακολούθησης.
Γι’ αυτό, μόνο εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν πως πέφτουν από τα σύννεφα, μιλώντας για «θεσμική εκτροπή» και άλλα παρόμοια, όταν οι εκπρόσωποι των ΕΥΠ, ΑΔΑΕ και των παρόχων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν ότι «είναι χιλιάδες υπό παρακολούθηση», ενώ η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου φέρεται να είπε ότι από την παρακολούθηση δεν γλιτώνει ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα».
Δεν έβγαλαν άχνα για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, ακόμα κι όταν ο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, μέλους της Επιτροπής Θεσμών, ομολόγησε ότι η υπόθεση του ΚΚΕ είναι μία από τις τρεις σοβαρότερες υποθέσεις. Ο ίδιος μίλησε για παραλείψεις από αστυνομικές αρχές και έκανε υπόδειξη στο ΚΚΕ να πάει στην ΑΔΑΕ και να μιλήσει με τους τεχνικούς.
Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης επιχείρησε να απαξιώσει την υπόθεση του ΚΚΕ, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι είχε κληθεί στην Επιτροπή για τις υποθέσεις του Ν. Ανδρουλάκη και του Χρ. Σπίρτζη, και όχι για το θέμα του ΚΚΕ.
Από όλα γίνεται φανερό ότι, όπως φέρεται να επεσήμανε ο Μ. Συντυχάκης μιλώντας στην Επιτροπή, επιχειρείται από όλους το συνειδητό «θάψιμο» της υπόθεσης συνακροάσεων και υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, γιατί μπορεί να βγάλει πολλά στη φόρα όσον αφορά τη δράση εγχώριων και αλλοδαπών μηχανισμών παρακολούθησης του λαού, γι’ αυτό και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες συγκεκριμένες καταγγελίες και στοιχεία, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: