Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

NASA: Δορυφόρος έπιασε τον Ήλιο να "χαμογελά" - Εντυπωσιακές εικόνες

"Ακτίνα χαράς" από τη NASA, δορυφόρος της οποίας απαθανάτισε τον Ήλιο σε μία ευτυχισμένη του στιγμή μιας και οι σχηματισμοί που εμφανίζονται στην επιφάνειά του δίνουν την εντύπωση πως χαμογελά.
Μία εντυπωσιακή και αρκετά αισιόδοξη εικόνα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς δορυφόρος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας κατέγραψε στην επιφάνεια του Ήλιου ένα χαρούμενο μοτίβου που κάνει τον Ήλιο να φαίνεται ότι χαμογελά.
Η εικόνα δημοσιεύτηκε προ ημερών από τη NASA μέσω του Twitter, αναφέροντας πως "σήμερα, το Solar Dynamics Observatory έπιασε τον ήλιο να 'χαμογελάει'. Αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα στον ήλιο που φαίνονται στο υπεριώδες φως είναι γνωστά ως στεφανιαίες τρύπες και είναι περιοχές όπου αναβλύζει γρήγορος ηλιακός άνεμος στο διάστημα".
 
Το Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται η ηλιακή δραστηριότητα και οδηγεί τον καιρό στο διάστημα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2010 και το διαστημόπλοιο του παρατηρητηρίου μετρά το εσωτερικό του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο και την παραγωγή ενέργειας.
Φυσικά η κυκλοφορία της συγκεκριμένης φωτογραφίας από τη NASA προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο, αναφέρει ο Guardian, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλισμένη κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι αλλά και τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική σειρά "Teletubbies".
Ωστόσο, παρά τη φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεφανιαίες τρύπες του ήλιου μπορεί να σημαίνουν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη, σήμερα Σάββατο.
Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία από εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που με τη σειρά τους παραμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι καταιγίδες αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, γνωστού και ως σέλας, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: