Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 30/10 στα ερασιτεχνικά γήπεδα

Ολοκληρώθηκαν και οι αγώνες της 3η αγωνιστικής στην Α1, με πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, την ισοπαλία του Άρη Νησίου στο Δαμιανό με αντίπαλο τον αξιόμαχο τοπικό ΠΑΟΚ. Η πρεμιέρα της Α' Ερασιτεχνικής, βρήκε τον γειτονικό Άρη Αθύρων να ξεκινάει με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του, αφού νίκησε στην έδρα του τα φιλόδοξα Σεβαστιανά.
Στην Σωσάνδρα ο Ακρίτας αν και βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον νεανικό Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, πήρε την δίκαιη τελικά νίκη, αφού έστω και με ελάχιστες συνολικά απειλητικές προσπάθειες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ήταν η ομάδα που δημιούργησε πιο σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ.
Στο πρώτο μέρος παρόλη την εδαφική υπεροχή και κατοχή των γηπεδούχων, δεν καταγράφηκε καμία πολύ σοβαρή ευκαιρία για κάποιο τέρμα. Η αμυντική τακτική της Πέλλας ήταν άριστη, χωρίς να επιτρέπει στην επιθετική γραμμή της Σωσάνδρας να βρεθεί απειλητικά κοντά στο τέρμα της. Η μοναδική αξιόλογη πολύ μεγάλη όμως ευκαιρία, ήταν η άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 20ο λεπτό, πέναλτι όμως που δεν υπήρξε ποτέ, αφού η προβολή του αμυντικού της Πέλλας στον μεσοεπιθετικό της Σωσάνδρας, έχει καθαρή πρόθεση και βρίσκει την μπάλα, την οποία και απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ! Το ότι ήταν άστοχο, μάλλον ωφέλησε το παιχνίδι, αφού του έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθεί και να κριθεί, από το ποια ομάδα θα ήταν καλύτερη συνολικά στο γήπεδο, αξιοποιώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να φτάσει στην νίκη, όπως το κατάφεραν οι γηπεδούχοι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους, όταν το πλασέ του Πέικου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βασίλα άουτ! Η λύτρωση ήρθε σχεδόν από το πουθενά, με δυνατό γωνιακό σουτ του Ντόγκαρη στο 55' από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όταν η μπάλα στρώθηκε αναπάντεχα μπροστά του. Το παιχνίδι όπως και στο πρώτο δεν είχε φάσεις και ευκαιρίες, με εξαίρεση μια αξιοσημείωτη εντός περιοχής για τους γηπεδούχους, όταν το πλασέ του Πέικου από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ. Στο 65' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ αυτή τη φορά με σκόρερ τον Παπαδόπουλο που νίκησε τον εξερχόμενο Βασίλα, ίσως στην μοναδική σοβαρή σημερινή αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων. Ουσιαστικά αυτό το τέρμα τελείωσε και την αναμέτρηση, αφού οι φιλοξενούμενοι παρά την προσπάθεια δεν έβρισκαν τρόπους, αλλά και με περιορισμένες λύσεις, να δημιουργήσουν στο αντίπαλο μισό και να φτάσουν απειλητικά μπροστά στο τέρμα του Καραϊσαρίδη. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν καταγράφηκε κάτι αξιόλογο, μόνο κάποια σουτ από μακρινή ή μέση απόσταση, που δεν είχαν και μεγάλη τύχη εκ προοιμίου.
Δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύθηκαν παρά την μεγαλύτερη κατοχή τους, τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Οι φιλοξενούμενοι μόνο κέρδος είχαν από την σημερινή αναμέτρηση, αφού παρά την ήττα τους, παρουσιάστηκαν σχεδόν άριστοι τακτικά και μεσοαμυντικά, πειθαρχημένοι, συνεπείς και μαχητικοί σε κάθε γωνιά του γηπέδου και σε ολόκληρο το 90λεπτο. Εννιά ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων στον σημερινό αγώνα (οι έξι βασική ενδεκάδα), αγωνίζονται για πρώτη φορά φέτος σε ανδρικά πρωταθλήματα, γεγονός που με την παρουσία τους και με αρκετή προσπάθεια, μόνο ελπίδες και προσδοκίες μπορεί να γεννά!
Μέτρια η σημερινή διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι.
Οι συνθέσεις
Ακρίτας Σωσάνδρας (Μπογδάνης): Καραϊσαρίδης,Χρηστίδης, Τσόρμπας Ε., Θωμάς Γ. (Στούπης 74'), Ζουμπουλίδης (Λαζαρίδης 81'), Κοντακτσής, Πέικος, Κουτρούμπαλος (Κουντουράς 74'), Μποζίνης, Παπαδόπουλος(Σαπουντζής 81'), Καραγιαννίδης (Ντόγκαρης 46').
ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Βασίλας, Πλιόγκας, Άγνας, Τσιντονίδης, Μπουράκης, Βογιατζής, Μουρατίδης (Μπιτσιάκης 83'), Νινιατσούδης (Γιαλατζής Α. 83'), Κωνσταντινίδης Η., Τσίζμας (Γιαλατζής Π. 60'), Μακρίδης (Αλμπάνης 83'). Απόντες εκτός των μακροχρόνιων και οι Καμπούρης, Ηλιάδης, Παναγιωτέλης, Κούμπους, Ζηματίκας, Κωνσταντινίδης Λ..
 
Βίντεο με φάσεις και γκολ κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας...
Δείτε όλα τα σημερινά αποτελέσματα.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3η αγωνιστική
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 2-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1-3
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1-1
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 4-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 2-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2019 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 5-0
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ 2-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: