Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ταρακουνά την κυβέρνηση η υπόθεση Πάτση - Ένα ακόμη γαλάζιο golden boy με χρυσές δουλειές στο Δημόσιο

Η Νέα Δημοκρατία γνώριζε τη δράση μου, δηλώνει ο Πάτσης - Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης προς το Μαξίμου
Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην «λερωθεί» από τη υπόθεση Πάτση και κυρίως να μην «ταυτιστεί» επουδενί με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ούτε σε επίπεδο… διευκόλυνσης. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον βουλευτή, όταν οι αποκαλύψεις «θέριεψαν», αποσκοπώντας να διακόψει οποιαδήποτε σύνδεση και τον ομφάλιο λώρο- μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας του πρωταγωνιστή.
Ο Πάτσης ομολογεί ότι άπαντες στη Νέα Δημοκρατία γνώριζαν τη δράση του εδώ και χρόνια. Οι μπίζνες, για την ακρίβεια οι «χρυσές» δουλειές που έκανε με τα κόκκινα δάνεια είχαν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό από μερίδα του Τύπου. Έχοντας δημιουργήσει υπεράκτιες αλλά και εγχώριες εταιρίες, ο δικηγόρος-επιχειρηματίας και βουλευτής εξαγόρασε έναντι 4,3 εκατ.ευρώ χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων που ξεπερνούσε σε αξία τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Διαχειριζόταν δηλαδή τα δάνεια πολιτών, νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ενώ ουδείς γνώριζε με σαφήνεια από πού άντλησε τα χρήματα για να αγοράσει αυτό το ογκώδες πακέτο των NPL’s. Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι συνεργαζόταν με την Τράπεζα Πειραιώς και αυτή του έδωσε το δάνειο 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δράση του Πάτση όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς φέρεται να σύναψε συμφωνίες με δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι του ανέθεταν με σχετική… ευκολία αν όχι απευθείας διάφορα project. Εισέπραττε κρατικό χρήμα, μέσω της δικηγορικής εταιρείας του, με τρανταχτό παράδειγμα το deal που είχε συνάψει με τον ΕΛΤΑ, όπου σε δύο χρόνια είχε λάβει κοντά στο 1 εκατ.ευρώ, για παροχή νομικών υπηρεσιών.
Η αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για οσμή σκανδάλου, όπου αποκαλύπτεται ο μηχανισμός απευθείας αναθέσεων που έχει στήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύει τα «δικά της παιδιά». Το Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει πέπλο προστασίας και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος είναι ο εποπτεύων υπουργός για τα θέματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: ποιος ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στον Πάτση για τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ; Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, καθώς όσα… διεπράχθησαν, έγιναν στη «σκοπιά» του, αλλά απέφυγε την ουσία της υπόθεσης.
Οι μπίζνες του Πάτση συνολικά με το Δημόσιο και οι απευθείας αναθέσεις, δεν σταματούν στα ΕΛΤΑ. Υπάρχουν κι άλλες, οι λεπτομέρειες των οποίων θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να προκαλέσουν πρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση για παροχή εξηγήσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση βρήκε πρόσφορο έδαφος για να βάλλει συλλήβδην κατά της κυβέρνησης, μιλώντας ανοιχτά για σκάνδαλο ολκής
ΣΥΡΙΖΑ: Οι "αντικρατιστές" της ΝΔ λεηλατούν το δημόσιο χρήμα
Αναφερόμενη στην υπόθεση Πάτση η τομεάρχης των Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι αυτή «κατατάσσεται στο αίσχιστο επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς. Στέλεχος της ΝΔ, η οποία έχει δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα funds να λειτουργούν με όρους λεηλασίας, πλούτιζε εκμεταλλευόμενος τον πόνο ανήμπορων ανθρώπων».
Σημείωσε πως «οι υποτιθέμενοι αντικρατιστές της ΝΔ λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και μεταχειρίζονται το κράτος ως λάφυρο, όπως δείχνουν και οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση» «Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε εδώ και δύο χρόνια ότι αυτά συμβαίνουν. Αντέδρασε όταν το μάθαμε και οι υπόλοιποι» πρόσθεσε.
Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε νέα ανακοίνωση τονίζοντας ότι το σκάνδαλο «αναδεικνύει την κυνικότητα της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και την εγκληματικότητα των μνημονιακών Κυβερνήσεων διαχρονικά, διότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έδωσε την δυνατότητα της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο».

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: