Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Κύριε Μητσοτάκη κατηγορούνται για βιασμό οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Τρομακτική δήλωση από τον πρωθυπουργό. Υποβάθμισε σε κατάχρηση εξουσίας το ανατριχιαστικό περιστατικό μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας. Οργή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγαλοστομίες για τον ρόλο της αστυνομίας και υποσχέσεις για περισσότερο «νόμο και τάξη» περιλάμβανε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικοινωνιακό πάρτι που έστησαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση «για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας».
Όμως, ο πρωθυπουργός προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια επικίνδυνη δήλωση που ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς επιχείρησε να υποβαθμίσει το τρομακτικό περιστατικό και την καταγγελία της 19χρονης κοπέλας για ομαδικό βιασμό της από αστυνομικούς μέσα στο τμήμα Ομόνοιας σε... κατάχρηση εξουσίας.
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ερμηνεύεται με προκλητικό τρόπο και ως «ξεκάθαρο μήνυμα» αναφέρει: Όπως έχω τονίσει και από το βήμα της Βουλής, δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται - και θα πρέπει να τιμωρείται- με κάθε εξάντληση της αυστηρότητας. Και στην καθημερινή αστυνόμευση και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αναφέρομαι στο περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που η δικαστική του διερεύνηση προχωρά και πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα.
Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ξεπλύνει μια δυσώδη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την κοινή γνώμη, για να μην χαλάσει το σημερινό σόου του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Συνεχίζοντας σε προκλητικό τόνο, μάλιστα, απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς για να σημειώσει «οφείλετε όμως, αγαπητά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να είστε και εσείς σε διαρκή εγρήγορση. Μην αφήνετε, μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το καλό όνομα και τον επαγγελματισμό δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών. Να κλονίζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στο πρόσωπό σας. Αρκεί ένα μόνο λάθος, ένα μόνο ατόπημα για να επισκιάσει δεκάδες, εκατοντάδες επιτυχίες αλλά και για να τροφοδοτεί τελικά μια άδικη κριτική εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Αστυνομία είναι θεσμός που υπηρετεί τη Δημοκρατία. Η δράση της δεν προσφέρεται για μικρόψυχη, για μικροκομματική εργαλειοποίηση».
Να σημειωθεί προς τον κύριο Μητσοτάκη, μήπως το έχει ξεχάσει, ότι οι δύο αστυνομικοί, παρότι αφέθηκαν ελεύθεροι με λίγους περιοριστικούς όρους, κατηγορούνται για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού και έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.
«Εξοργιστικό»
Η σε προεκλογικούς τόνους ομιλία του πρωθυπουργού, όπως αναμενόταν, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζει «εξοργιστική» τη δήλωσή του περί κατάχρησης εξουσίας.
Αναλυτικά
Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους και έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς
Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους, έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος με μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι και έχει το θράσος να μιλά για μείωση της εγκληματικότητας. Σε τρία χρόνια δεν έχει διαλευκανθεί ούτε μία δολοφονία από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας, ενώ ακόμα και η έρευνα για την εκτέλεση Καραϊβάζ είναι στο σκοτάδι.
Όσο για το «άβατο», η ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε τρία χρόνια για να κάνει μια επιχείρηση στις εστίες ενώ οι καταγγελίες ήταν γνωστές! Και ενώ ο μόνος που ευθυνόταν για την κατάντια αυτή ήταν ο εκλεκτός του ΟΝΝΕΔίτης κ. Δέρβος, που έδινε χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες φύλαξης, για να βρίσκουν καταφύγιο τελικά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στην εστία.
Το πιο εξοργιστικό ωστόσο, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε απλά για «κατάχρηση εξουσίας» μεταξύ άλλων και για την καταγγελία βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από δύο ειδικούς φρουρούς.
Κατάχρηση εξουσίας έγινε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμός είναι τα εκατοντάδες περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ σε φοιτητές που διαδηλώνουν για καλύτερη Παιδεία, και στους απεργούς της «Μαλαματίνας».
Λίγη ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε κ. Μητσοτάκη.
«Εκτός τόπου και χρόνου για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
Και συνεχίζει:
«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο υπεραμύνθηκε της βαρβαρότητας των δυνάμεων καταστολής, αλλά μίλησε κιόλας για επαγγελματισμό της ΕΛ.ΑΣ. και για άδικη κριτική που γίνεται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων. Προφανώς διέφυγε του κ. Μητσοτάκη ότι την ώρα που μιλούσε για την ασφάλεια του πολίτη με τον επαγγελματισμό της ΕΛ.ΑΣ. την οποία αδικούμε, τα ΜΑΤ του επιτίθονταν για άλλη μία φορά στους φοιτητές στο ΑΠΘ επειδή διαμαρτύρονται για τις συνθήκες φοίτησης, με έναν συμφοιτητή τους να πέφτει από το παράθυρο όπου αναγκάστηκε να καθίσει στο μάθημα. Διέφυγε επίσης του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η ίδια ΕΛ.ΑΣ. της οποίας το έργο εξήρε καθημερινά δέρνει, τρομοκρατεί και επιτίθεται σε πολίτες σε διαδηλώσεις, σε χώρους εργασίας, στα Πανεπιστήμια, στα Εξάρχεια, στα Σεπόλια, στη Νέα Σμύρνη, παντού. Ενώ μέλη της ίδιας ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούνται αν και αφέθηκαν ελεύθεροι από την δικαιοσύνη! για βιασμό 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας και για την εν ψυχρώ δολοφονία του 18 Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Μέλη της ίδιας ΕΛ.ΑΣ. σκότωσαν τον Βασίλη Μάγγο, τον Ζακ, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Όχι λοιπόν κύριε Μητσοτάκη με αυτή την ΕΛ.ΑΣ. την οποία εσείς, ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν, καθοδηγείτε στη βία, καμία/νεις δεν αισθάνεται ασφαλής».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: