Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΚΚΕ: Άθλια προσπάθεια Μητσοτάκη να τσουβαλιάσει εγκλήματα με μαζική λαϊκή δράση

Την οργή του εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχολιάζοντας την προκλητική ομιλία του πρωθυπουργού στο σημερινό επικοινωνιακό σόου που έστησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο πρωθυπουργός εκτός του ότι προσπάθησε να «χαϊδέψει τα αυτιά» των αστυνομικών, προχώρησε σε επικίνδυνες δηλώσεις τόσο για την υπόθεση με καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας, ενώ επιχείρησε να συσχετίσει εκφράσεις διαμαρτυρίας με το κοινό έγκλημα.
Αντιδρώντας, το ΚΚΕ κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη για άθλια και απαράδεκτη προσπάθεια τσουβαλιάσματος, ενώ, αναφορικά με την υπόθεση των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, τον κατηγορεί και συγκάλυψη εγκλημάτων.
Αναλυτικά
Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.
Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”.
Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι, που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: