Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 19/11 των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας σε όλα τα πρωταθλήματα

Οι νίκες της Δόξας Μελισσίου στους Προμάχους και της Μαύρης Θύελλας Λυκοστόμου εντός έδρας με τον Άρη Παλαιφύτου, τις έφερε πλέον χέρι-χέρι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Άρη Παλαιφύτου όμως να εκφράζει παράπονα για την διαιτησία του κ. Μιχαηλίδη, ζητώντας δημόσια την εξαίρεση του από τους επόμενους αγώνες του! Ο Ακρίτας Σωσάνδρας επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ Δαμιανού και αναρριχήθηκε βαθμολογικά, κρατώντας παράλληλα τον αντίπαλό του στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό-ανάσα πρόσθεσε στην βαθμολογική συγκομιδή του ο Μ.Α. Όρμας με αντίπαλο την Νίκη Αξού. Στην Κερασιά ο τοπικός ΠΑΟ, αν και καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, βρήκε απέναντι του έναν ελλιπή αλλά ψυχωμένο Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, κι έναν εξαιρετικό Γιώργο Παναγιωτόπουλο κάτω από τα δοκάρια, με αποτέλεσμα να χάσει για ακόμη μία φορά πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες και ειδικότερα στην Α' Ερασιτεχνική, τα θεωρητικά φαβορί εύκολα ή δύσκολα έφτασαν σε νίκες, ενώ στο πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής, οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους. Τέλος στην Γ' Εθνική, ο Εδεσσαϊκός έχασε το τρίποντο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων!
ΠΑΟ Κερασιάς - Π.Α.Σ. Μ.Αλέξανδρος Πέλλας (2-1)2-2
Το παιχνίδι παρά τα 4 τέρματα και τις ευκαιρίες κυρίως των γηπεδούχων που είχαν και δοκάρι στις καθυστερήσεις, κανείς δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει ποιοτικό, αφού κυριάρχησε περισσότερο η δύναμη και η τακτική, παρά η δημιουργία και έμπνευση. 
Οι γηπεδούχοι πιο προσανατολισμένοι και κυρίως άριστοι γνώστες του «περιορισμένου» αγωνιστικού χώρου, έδειχναν να εκμεταλλεύονταν καλύτερα ακόμη και τις συγκυριακές φάσεις, σε κάθε σημείο του γηπέδου. Οι περισσότερες επικίνδυνες φάσεις προέκυπταν από μονομαχίες και λάθη και όχι από οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, κι αυτό ίσως δικαιολογεί ότι τα 3 από τα τέσσερα τέρματα, προήλθαν από στημένες φάσεις ως τις καλύτερες ευκαιρίες για κάτι αγωνιστικά πιο «δουλεμένο», ενώ το πρώτο καθαρά από τύχη. Ο ΠΑΟ Κερασιάς προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Μυλωνά (25') και Στογιάννη (40') για να απαντήσει ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ισάριθμες φορές με τους Πλιόγκα (35') και Βογιατζή (70'). Κορυφαίος του γηπέδου ο νεαρός τερματοφύλακας της Πέλλας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, που κατέβασε τα «ρολά» στην κυριολεξία, αποτρέποντας πολλούς κινδύνους και χαρίζοντας ουσιαστικά τον πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους, που είχαν και την πολύ καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να κλέψουν ακόμη και το τρίποντο!
Ο ΠΑΟ Κερασιάς είναι μια αρκετά καλή ομάδα κυρίως μεσοεπιθετικά που δημιουργεί ευκαιρίες σχεδόν από το πουθενά και με την πιεστική έδρα του μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια αν την εκμεταλλευτεί. Για τον ελλιπή και πάλι Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας με τους πολλούς νεαρούς σε ενδεκάδα και αποστολή, τις πολύ περιορισμένες λύσεις στην εξέλιξη και με μια αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 50', η μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και το θετικό αποτέλεσμα μόνο «ηρωικά» μπορούν να χαρακτηριστούν, λαμβάνοντας κανείς υπόψιν, το πάθος και τον ζήλο των νεαρών που έτρεξαν πολύ, μαζί με την ψυχραιμία και την κυνικότητα των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών του, που τις ελάχιστες καλές επιθετικές στιγμές τις μετέτρεψαν σε γκολ.
Στο ύψος των περιστάσεων η διαιτητική τριπλέτα.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟ Κερασιάς (Μυλωνάς): Τζαβέλλας, Κεραμυδάς, Γουλάκης Χ., Φουδούλης Γ., Μυλωνάς, Στογιάννης (Λουκοφτσής 46'), Μάρκου (Πασιαλής Α. 80'), Πασιαλής Α. (Γουλάκης Ε. 87'), Φουδούλης Α., Δούιτσης (Κατλαμούσης 66'), Μάντης.
ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης Η., Πλιόγκας, Τσιντονίδης, Άγνας, Μπουράκης, Γιαλατζής Π., Βογιατζής, Μουρατίδης (Μπιτσιάκης 90'), Νινιατσούδης (Μακρίδης 50'), Παναγιωτέλης.
 
 





ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 7η αγωνιστική
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 4 - 1
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ 2 - 0
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 2 - 2
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 1 - 1
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1 - 4

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 3η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΣΙΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 4 - 0
ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0 - 2
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ - ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 3 - 2
ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 - 3

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 4 - 2
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΖΕΡΒΗΣ 3 - 1
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ - ΔΟΞΑ Π ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ 3 - 1

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 1 - 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11
SUPER LEAGUE 2 - Α ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: