Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Καπιταλισμός… απ’ όπου κι αν τον πιάσεις λερώνεσαι!

Από που να ξεκινήσεις και που να σταματήσεις… Απ’ όπου κι αν τους πιάσεις λερώνεσαι… Απ’ όπου κι αν πιάσεις αυτό το σύστημα και όσους το στηρίζουν, ώστε να φτάσει στο άκρο όριο της αγριότητά του, βρωμίζεσαι!
Πρόκειται για κανονικότατους άρπαγες της πιο χαμηλής υποστάθμης, οι οποίοι δεν ορρωδούν προ ουδενός, αρκεί να πιάσουν το στόχο. 
Ακριβώς, το στόχο… Διότι μέσα στο 2022 στόχος των τραπεζών και των λοιπόν αρπακτικών είναι να γίνουν πάνω από 40 χιλιάδες πλειστηριασμοί, για να «ανακτήσουν» όπως λέγεται, το «χαμένο έδαφος» της πανδημίας και των προσωρινών μέτρων για την αναστολή ορισμένων από αυτούς.
Κάθε σπίτι, λοιπόν, που πλειστηριάζεται
Κάθε τραμπούκικη εισβολή που γίνεται σε σπίτια βιοπαλαιστών, 
Κάθε τσακισμένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Κάθε συνταξιούχος, γέροντας, γονιός, παιδί που έχασε την εστία του 
τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο τους. Η απόλυτη δική μας εξαθλίωση είναι η απόλυτη δική τους χλιδή. 
Ξεπέρασαν τα 17.620 ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 με τα 4.190 από αυτά μάλιστα, το 1/3 δηλαδή, να «ευδοκιμούν» και τα σπίτια να αλλάζουν χέρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε η παρουσιάσει τη Τράπεζα της Ελλάδας στα μέσα του Ιουνίου έχει ξεπεράσει τα 87,6 δισ. ευρώ η ονομαστική αξία των «κόκκινων» δανείων που διαχειρίζονται οι «Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» (ΕΔΑΔΠ), τα γνωστά «κοράκια», ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όγκος τους έχει αυξηθεί κατά 7,9 δισ. ευρώ σε σύγκριση μόλις με το τέλος του 2021.
Ετσι, λοιπόν, από το Σεπτέμβριο και μετά λογάριαζαν να εντείνουν το πογκρόμ στη λαϊκή κατοικία, αφού το παρατεταμένο lock down λόγω κορωνοϊού φαίνεται πως καθυστέρησε τους επενδυτές και τα funds να βάλουν μπροστά στρατηγικά τους πλάνα. 
Δεν μιλάμε πλέον για έναν καπιταλισμό, ο οποίος αναπαράγεται μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων, έστω για τους τυπικούς λόγους εξασφάλισης της κοινωνικής συναίνεσης. Μιλάμε για έναν απροσχημάτιστο και αφτιασίδωτο μηχανισμό κλοπής, στον οποίο αποφασίζουν τραπεζίτες, επενδυτές, επιχειρηματίες και συνομολογούν και εκτελούν κυβερνήσεις.  
Τώρα, λοιπόν, που οι ανυπόστατη θεωρία περί του “Τέλους της Ιστορίας” κατέπεσε με πάταγο, αλλά πάνω στα κεφάλια μας, τώρα που η μπόχα τους έγινε τέτοια που δεν μπορούν να την κουκουλώσουν ούτε με τεχνάσματα τάχα “κοινωνικού κράτους”…. να τελειώσουμε με αυτό το σύστημα πριν μας κατασπαράξει αυτός ο ασυγκράτητος εσμός από άρπαγες, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν να εφορμούν με λύσσα πάνω σε περιουσίες, μισθούς, δικαιώματα, ελευθερίες, σε παιδιά, σε γέροντες, σε γυναίκες, σε μανάδες, σε βιοπαλαιστές.

Δήμητρα Μυρίλλα
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: