Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 27/11 στην ΕΠΣ Πέλλας

Η πρώτη απώλεια βαθμών και μάλιστα εντός έδρας για το πρωτοπόρο Λυκόστομο στο γειτονικό ντέρμπι με την Σωσάνδρα, η πρώτη εντός έδρας νίκη για την Πέλλα επί των ουραγών Προμάχων και το παρατεταμένο φορμάρισμα του Ριζαρίου που πέρασε νικηφόρα κι από το Δαμιανό, ήταν τα πιο αξιόλογα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων στην Α1 Ερασιτεχνική.
Στους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες για την Α1, ο Εθνικός Γιαννιτσών επανήλθε στις νίκες και μάλιστα εκτός έδρας στο αξιόμαχο Παλαίφυτο και το Νησί πέρασε σαν σίφουνας από την Όρμα, επιτυγχάνοντας το σκορ της ημέρας για την κατηγορία.
Στην Α' Ερασιτεχνική η Κρύα Βρύση επελαύνει νικώντας και σήμερα εκτός έδρας το Μαυροβούνι, οι Αμπελειές έσπασαν το αήττητο της Λεπτοκαρυάς, τα Σεβαστειανά έστω και δύσκολα λύγισαν την αντίσταση της Ελπίδας Έδεσσας, ενώ τέλος ο Άρης Αθύρων δείχνει να εκμεταλλεύεται την έδρα του και να συγκεντρώνει πολύτιμους βαθμούς.
Στην Β' Ερασιτεχνική και στον 2ο όμιλο, ο Άγιος Λουκάς συνέτριψε την Πετριά εκτός έδρας και πάτησε κορυφή και η Ραχώνα έκανε σεφτέ στις νίκες, επικρατώντας του Π.Μυλοτόπου.
Οι ομάδες του νομού στις ανώτερες κατηγορίες Αλμωπός Αριδαίας και Εδεσσαϊκός, παραχώρησαν εντός έδρας ισοπαλίες σε Μακεδονικό και Ελασσόνα αντίστοιχα. Ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου ομάδα που ενδιαφέρει άσχετα αν εδρεύει σε άλλο νομό, συνέτριψε εκτός έδρας την ουραγό Αγιά.
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Α.Σ. Πρόμαχοι (0-0)2-1
Στην Πέλλα σ' ένα παιχνίδι που με μεγάλη επιείκεια μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριο και καμιά από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει ξεκάθαρα τα ηνία και να δημιουργήσει με διάρκεια επικίνδυνες καταστάσεις, νίκησε ο πιο πιεστικός, ο πιο απαιτητικός και ο πιο αποτελεσματικός, κι αυτός ήταν ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος.
Υπό το ψυχολογικό και το βαθμολογικό βάρος του αγώνα, το ζητούμενο και το επιδιωκόμενο και των δύο ομάδων ήταν μόνο η ουσία, κι όσο αυτή κρεμόταν σε μία κλωστή και στα 95' λεπτά με την ρευστότητα του σκορ, μοιραία ο εκνευρισμός και τα λάθη είχαν την τιμητική τους. Καθαρές ευκαιρίες δεν έγιναν σε βαθμό που να θεωρηθούν σοβαρές απειλές για τα δύο τέρματα, με τους δύο τερματοφύλακες να μην ενοχλούνται ιδιαίτερα, παρά μόνο σε κάποια σουτ όχι όμως με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τα γκολ και η διακύμανση του σκορ, χρωμάτισαν κάπως την αγχωτική αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 65' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαντωνίου και τους γηπεδούχους να καταφέρνουν την ανατροπή, αρχικά με κεφαλιά του Ηλιάδη στο 70' και σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βογιατζή. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα και τις καθυστερήσεις, με το τελικό 2-1 να κρίνεται δίκαιο, έστω και στα σημεία για τους γηπεδούχους...
Παράπονα κι από τις δύο ομάδες από την διαιτησία, αφού και η διαιτητική τριπλέτα σήμερα, δεν ξέφυγε κι αυτή από την γενική μετριότητα. Ελαφρυντικό, οι «εξπρές» μετακινήσεις που υποχρεώνονται να κάνουν αφού διευθύνουν και πρωινούς αγώνες σε διάφορες γωνιές του νομού, με το σημερινό παιχνίδι μάλιστα να καθυστερεί 10 λεπτά να ξεκινήσει!
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης Η., Άγνας, Πλιόγκας (Γιαλατζής Π. 70'), Τσιντονίδης (Καμπούρης 59'), Μπουράκης, Καραμούζας (Μακρίδης 84'), Μουρατίδης (Νινιατσούδης 59'), Παναγιωτέλης, Βογιατζής, Ηλιάδης.
ΑΣ Πρόμαχοι (Αδραμάνης): Μπελητάσιος, Ίσκος, Τσίπι, Λιάμπας (Νάνος 85'), Σατσάκης, Halilai, Αδραμάνης, Κυριακίδης, Κάσσας, Φουντουκίδης, Παπαντωνίου. 


 

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 8η αγωνιστική
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 1-1
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 1-3
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-2
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-1
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1-6

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 4η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 4-0
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2019 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 2-1
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 2-1
ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ ΒΡΥΣΗΣ 1-3

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική
Ν.Π.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5-1
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ - ΔΟΞΑ Π ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ 2-0
Ν ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ 2-7

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1-1
ΔΙΟΤΕΥΣ ΑΓΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ 0-5

SL2 - Α ΟΜΙΛΟΣ - 4η αγωνιστική
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: