Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε κατάστημα για την Black Friday και τα εργασιακά δικαιώματα

Δυναμική παρέμβαση σε μεγάλο κατάστημα στο Metro Mall Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε η ομάδα του Ρουβίκωνα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τις συνθήκες εργασίας κατά την περίοδο της Black Friday.
Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:
Για ακόμα μια χρονιά οι μεγαλοκαρχαρίες του λιανεμπορίου διοργανώνουν το θεσμό του Black Friday. Τη γιορτή του καταναλωτικού κανιβαλισμού και της εργοδοτικής καφρίλας, με τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά να πληρώνουν το μαλλί.
Σε ένα κλάδο που οι μισθοί είναι ήδη αρκετά χαμηλοί και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να στέκονται όρθιοι καθόλη τη διάρκεια της βάρδιας τους. Οι συνθήκες την περίοδο της Black Friday γίνονται ακόμα πιο εξαντλητικές.
Τα εργασιακά δικαιώματα πάνε περίπατο και οι υπάλληλοι των καταστημάτων ξεζουμίζονται όσο οι εταιρείες, όπως η Public group, γνωρίζουν αμύθητα κέρδη.
Το κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας στο Metro Mall Αγίου Δημητρίου είναι ένα καλό δείγμα, ενδεικτικό για τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι τη συγκεκριμένη περίοδο όπου εργάζονται το λιγότερο 10 με 12 ώρες τη μέρα με εξοντωτικούς ρυθμούς. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε, έτσι ώστε να θυμίσουμε στα αφεντικά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές παραγωγής κέρδους και τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι ξεσκονόπανο.
Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ
ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣΠηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: