Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

"Ενα σακκούλι γεμάτο ευχές"... από το 3ο Γυμνάσιο με αγάπη

Σε συμβολική, συγκινητική χειρονομία αγάπης και συμπαράστασης προχώρησαν και φέτος οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών κατασκευάζοντας χειροποίητες ευχετήριες κάρτες, με παραλήπτες τα παιδιά-ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών (που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μακριά από τα σπίτια τους).
Η αξιόλογη πρωτοβουλία ξεκίνησε με την προτροπή της Καθηγήτριας των Εικαστικών κ. Χατζηπέτρου Μαρίας και αγκαλιάστηκε από όλους τους μαθητές/τριες που έγραψαν ευχές και λόγια ενθάρρυνσης που θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα για την πολυπόθητη υγεία τους.
Σε ρόλο ταχυδρόμου οι καθηγήτριες κ. Ζούζουλα Σοφία, Παρασκευά Παρασκευή και Χατζηπέτρου Μαρία οι οποίες παρέδωσαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου τις κάρτες στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λόγγο Ευάγγελο, παρουσία των Διευθυντών της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Κουτσού Γεώργιου, κ. Ραμίνας Γκάβα και της ειδικευομένης Ιατρού (παλιάς μαθήτριας του σχολείου) κ. Ελευθερίας Χατζηαναστασιάδου.
Οι οικοδεσπότες ευχαρίστησαν θερμά τις εκπαιδευτικούς αλλά πρωτίστως τους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο από το βεβαρημένο σχολικό τους πρόγραμμα και φιλοτέχνησαν με αγάπη, από το περίσσευμα της καρδιάς τους, τούτες τις εκπληκτικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες που σίγουρα θα χαρίσουν στιγμές αισιοδοξίας και χαράς σε όσα παιδιά θα έχουν τη χαρά να τις κρατήσουν στα χέρια τους.
Ήταν ευγενική χειρονομία εκ μέρους των παιδιών του 3ου Γυμνασίου (όπως πέρυσι) που απέδειξαν ότι διαθέτουν, εκτός από ταλέντο στις εικαστικές δημιουργίες, γνήσια, ατελείωτα αποθέματα στοργής και αγάπης στον πονεμένο συνάνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: