Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Σκάνδαλο: Η κυβέρνηση δίνει τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης σε ημέτερους!

Η σκανδαλώδης διασπάθιση πόρων και δη χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην οποία προβαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει όριο ή σταματημό.
Η πρόσφατη καταγγελία του ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ ότι το υπουργείο Εργασίας υπόγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών συνολικής συμβατικής αξίας 2.854.792,48 ευρώ (που μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 4.811.448,00€) καθώς και η δημοσίευση Διακηρύξης σχετικού περιεχομένου συνολικού προϋπολογισμού 9.672.000,00€ (οπού ζητούνται στελέχη του ιδιωτικού τομέα για υπηρεσίες συντονισμού) είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Με την παραπάνω διαδικασία, πέραν του ότι απαξιώνονται τα καταρτισμένα και άρτια στελέχη που υπάρχουν εντός του δημοσίου τομέα, για πρώτη φορά βασικές κρατικές και διοικητικές λειτουργίες εκχωρούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς φορείς.
Ωστόσο, εκτός από το ζήτημα αρχών και θεσμών που προκύπτει, υπάρχει και το οικονομικό. Και εκεί γίνεται το μεγάλο πάρτι διασπάθισης χρημάτων προς τους φίλους και τους κολλητούς του συστήματος Μητσοτάκη.
Οι συμβουλευτικές εταιρείες που θα προσφέρουν της υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εργασίας είναι δύο. Η PricewaterhouseCoopers (PwC) και η Headway.
Η PwC είναι η εταιρεία που προετοίμασε τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της κυβέρνησης και αυτή που… ανέλαβε το έργο που προκύπτει από την υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης. Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι η PwC είχε εμπλακεί στην μεταρρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών (Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του ΥΠΕΞ) κάτι που αρχικώς είχε γίνει προσπάθεια να αποσιωπηθεί και εν συνεχεία να δικαιολογηθεί με ότι οι σχετικοί πόροι «δεν ήταν κρατικοί».
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Headway. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε από τον Πύρρο Παπαδημητρίου το 1996. Ο κ. Παπαδημητρίου παρέμεινε βασικός μέτοχος της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2021. Έως ότου διοριστεί αντιπρόεδρος στο ΔΣ ΔΕΗ. Εν προκειμένω, τα ερωτήματα, ηθικά και όχι μόνο, είναι πάρα πολλά.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε πληρώσει 17 εκατομμύρια ευρώ σε ένα άτομο για να… προσφέρει «τεχνικές συμβουλές» στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: