Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΕΠΟ - Επιτροπή Εφέσεων: Μειώθηκε το πρόστιμο, παρέμεινε η αφαίρεση δέκα βαθμών στα σωματεία που έκαναν καταγγελία στη ΓΓΑ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.
- Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Πάρου».
Αναγνωρίζει ότι το σωματείο υπέπεσε στην παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1 του ΚΑΠ.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθ. 31/2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, ως προς τα χρηματικά πρόστιμα και επιβάλλει στο εκκαλούν σωματείο χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ (αντί 3.000) και στον πρόεδρό του Πετρόπουλο Βαζαίο χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ (αντί 3.000). Παρέμεινε η ποινή αφαίρεση δέκα βαθμών στην ανδρική ομάδα και η ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς ενός χρόνου στον πρόεδρο.
- Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας».
Αναγνωρίζει ότι το σωματείο υπέπεσε στην παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1 του ΚΑΠ.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθ. 31/2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, ως προς τα χρηματικά πρόστιμα και επιβάλλει στο εκκαλούν σωματείο χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ (αντί 3.000) και στον πρόεδρό του Σιφναίο Εμμανουήλ χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ (αντί 3.000). Παραμένει η ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών στην Κ16 και η ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς ενός χρόνου στον πρόεδρο Μανώλη Σιφναίο.
Η ΑΕ Πάρου και ο Νηρέας Πάρου κατήγγειλαν στη ΓΓΑ την ΕΠΣ Κυκλάδων επειδή, όρισε αγώνες πέντε σωματείων, που, όπως υποστηρίζουν, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του “νόμου Αυγενάκη”. Τα καταγγελλόμενα σωματεία προσέφυγαν εναντίον τους στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων ζητώντας την τιμωρία τους, κάτι που τελικά συνέβη με αποτέλεσμα τα δύο σωματεία της Πάρου να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Το περασμένο καλοκαίρι η ΕΠΟ με διάταξη που πέρασε στον ΚΑΠ έκλεισε την “κερκόπορτα”, που είχαν εκμεταλλευτεί ο Πανδραμαϊκός, ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Πηγαδακίων. Πλέον τα σωματεία που προσφεύγουν ενώπιον τρίτων αρχών (π.χ. ΓΓΑ) επικαλούμενα διατάξεις εκτός των κανονισμών ποδοσφαίρου (π.χ. διατάξεις του νόμου) θα τιμωρούνται με αφαίρεση δέκα βαθμών, πρόστιμο 3.000 ενώ οι πρόεδροί τους με το ίδιο πρόστιμο και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από ένα έως τρία χρόνια.

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: