Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να μην γίνει έλεγχος της ΑΔΑΕ για υποκλοπές

Στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού - όψιμος «ένοικος» του μεγάρου Μαξίμου - επικοινώνησε με τη διοίκηση των δυο παρόχων.
Πριν καλά - καλά κοπάσει η σκόνη από την άτυπη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την Cosmote προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογραφου Τάσου Τέλλογλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση παρέμβασης, αυτή τη φορά στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Vodafone και Wind.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ, το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, ανήμερα της επιβεβαίωσης πως ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ, στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού και όψιμος «ένοικος» του μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε με τη διοίκηση των δυο παρόχων, καλώντας τους να μην διευκολύνουν τον έλεγχο για τυχόν τηλεφωνικές υποκλοπές σε τηλεφωνικούς αριθμούς που ζητά η ΑΔΑΕ, με την αιτιολογία πως οι έλεγχοι «θα είναι παράνομοι με βάση το νέο νόμο».
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Ντογιάκος στην επικοινωνία του με την Cosmote, όπως είχε αποκαλύψει το Euractiv και εν συνέχεια επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για «γνώμη».
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω παρέμβαση αυτή τη φορά έγινε απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο και όχι από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, με ο,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών.
Τέλος, σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενες αλλαγές στη σύνθεση της ηγεσίας της ΑΔΑΕ, εν μέσω των εν εξελίξει ερευνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: