Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Λ. Αυγενάκης: «Πολλαπλασιάζουμε τις αθλητικές μας υποδομές γρήγορα, εύκολα και με μικρό κόστος, μετατρέποντας τα ανοικτά γυμναστήρια σε κλειστά με αεροϋποστηριζόμενο θόλο»

Στη λύση του μέλλοντος που πρέπει να στραφούν όλοι οι Δήμοι της χώρας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης τέτοιου είδους στον Δήμο Γλυφάδας, αμέσως μόλις η Πολιτεία θέσπισε τις προδιαγραφές, συγχαίροντας τον Δήμαρχο για την πρωτοπορία.
Στην «νέα μέρα για τον αθλητισμό μας, με καινούργια σελίδα για τις αθλητικές υποδομές της χώρας και το μέλλον τους», αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ με αεροϋποστηριζόμενο θόλο («μπαλόνι») στον Δήμο Γλυφάδας.
«Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά, ιδιαίτερη ικανοποίηση κάθε φορά που εγκαινιάζουμε μια νέα αθλητική εγκατάσταση, επειδή σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές δίνονται προς χρήση στα ερασιτεχνικά σωματεία, στην τοπική κοινωνία, στους νέους μας», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξηγώντας ότι:
«Ειδικά σήμερα, όμως, αισθάνομαι υπερήφανος και δεν είναι σχήμα λόγου! Διότι εφαρμόζεται το αυτονόητο. Θεσπίσαμε με νόμο στα τέλη του 2020 την τοποθέτηση αεροϋποστηριζόμενων θόλων σε δημοτικούς και δημόσιους ανοιχτούς χώρους για τη στέγαση αθλητικών δραστηριοτήτων, κατόπιν με ΚΥΑ μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) καθορίσαμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροϋποστηριζόμενων θόλων και τους άλλους όρους λειτουργίας τους, δημιουργώντας επιτέλους το πλαίσιο και τα απαραίτητα εργαλεία ώστε:

  • να πολλαπλασιάζονται οι αθλητικές υποδομές και να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κλειστών προπονητηρίων σε αυλές σχολείων και χώρους ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων,
  • να είναι γρήγορες και εύκολες οι διαδικασίες αδειοδότησης και
  • το κόστος κατασκευής, αλλά και συντήρησης να είναι πολύ μικρό».

Ο κ. Αυγενάκης ευχήθηκε και παρότρυνε να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα όλοι οι Δήμοι της χώρας για να καλύψουν ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα τις ανάγκες άθλησης με τη συγκεκριμένη απλή, πρακτική και οικονομικότερη λύση και παρότρυνε τους δημάρχους να στρέψουν το βλέμμα τους στο μέλλον.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον παρόντα Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, τονίζοντας ότι «η μισή και παραπάνω δουλειά για να απολαμβάνουμε από σήμερα αυτή την εγκατάσταση είναι δική σας. Χωρίς τη συμβολή σας δεν θα μπορούσαμε ούτε να την κατασκευάσουμε, ούτε να τη λειτουργήσουμε και να βλέπουμε με χαρά μικρά παιδιά να προπονούνται».
Εξιστόρησε, επιπλέον, πώς επειδή δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο στην Ελλάδα για αεροϋποστηριζόμενους θόλους, απευθύνθηκε πριν από 2,5 χρόνια στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και μαζί με τον κ. Ταγαρά φρόντισαν τόσο να νομοθετηθεί όσο και να καθοριστούν πλήρως τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα και αποκάλυψε ότι το πλήρες κόστος του νέου κλειστού, μαζί με τα υποστηρικτικά έργα δεν ξεπέρασε τα 250.000€.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, εξήραν την πρωτοβουλία της κατασκευής με αεροϋποστηριζόμενο θόλο και συνεχάρησαν όλους όσοι συνέβαλαν στη θέσπιση αυτού του ευέλικτου αναπτυξιακού μοντέλου για τον αθλητισμό μας και ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα, οι
➣ Τάκης Μπαλτάκος (πρόεδρος Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας)
Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης)
Κώστας Γκαντής (πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας)
Μάικ Φουντεδάκης (πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ),
Ντόρα Πάλλη (πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου),
ενώ την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκπροσώπησαν οι Δήμος Ντικούδης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντίνος Σβερκούνος, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας ο πρόεδρός της, Νίκος Αυλωνίτης και τον πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ο πρόεδρός του, Ανδρέας Γλυνιαδάκης.
Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δρ. Ευθύμη Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι «η ουσιαστική συνεργασία μας έχει δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην στήριξη και προώθηση του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες».
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και οι Βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Διονύσης Χατζηδάκης, τα στελέχη του Δήμου Γλυφάδας και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων της περιοχής.
Μάλιστα, οι νεαροί αθλητές του Άρη Γλυφάδας, κατενθουσιασμένοι για το νέο κλειστό (με θόλο) έκαναν την αγωνιστική αρχή με προπονητικά σουτ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: