Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπελλο: Πέλλα - Δαμιανό (0-0)2-0

Εμφάνιση με στόχο το αποτέλεσμα και σε καμιά περίπτωση ποιοτική ανάλογη των προσδοκιών πραγματοποίησε σήμερα η Πέλλα καταφέρνοντας να ξεκινήσει νικηφόρα την επίσημη ποδοσφαιρική χρονιά. Νίκησε απόλυτα δίκαια το Δαμιανό που δεν είχε και δεν έδειξε τις περγαμηνές να πάρει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. προσανατολισμένο σ' ένα καθαρά αμυντικό παιχνίδι, δείγμα ομάδας χαμηλότερης δυναμικότητας και κατηγορίας.
Το πολύ καλό της πρώτο δεκάλεπτο με 3-4 πολύ καλές φάσεις για γκολ που δεν απέδωσε καρπούς για την Πέλλα, διαδέχτηκε ένα μέτριο και φλύαρο 25λεπτο που ούτε δημιουργία υπήρχε, ούτε σοβαρή ευκαιρία που θα ανησυχούσε την γεμάτη αμυντική γραμμή και θα απειλούσε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Η μερική αφύπνιση του τελευταίου δεκαλέπτου, μπορεί να μην ανέβασε ποδοσφαιρικό επίπεδο, έδωσε όμως 4-5 καλές φάσεις με κάποιες απ' αυτές να έχουν τις προϋποθέσεις για ανοίξει το σκορ. Σε μία απ' αυτές από κόρνερ και κεφαλιά του προωθημένου σέντερ μπακ της Πέλλας προς το τέρμα του Δαμιανού, η μπάλα βρήκε καθαρά τα απλωμένα χέρια αμυντικού των φιλοξενουμένων, με τον διαιτητή όμως να χάνει εντελώς τη φάση και να μην υποδεικνύει ούτε κόρνερ στην εμφανή αλλαγή πορεία της μπάλας(Βίντεο). Οι παίκτες της Πέλλας στις τελικές τους, δεν έβρισκαν τέρμα, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλεύθηκαν την μοναδική πολύ καλή ευκαιρία που είχαν σε ολόκληρο το παιχνίδι, αστοχώντας σε τετ α τετ και μοιραία φθάσαμε στο σφύριγμα του ημιχρόνου με το στείρο 0-0.
Το ίδιο μέτρια η Πέλλα και στο δεύτερο, μ' ένα επιπλέον «βαρίδι» αυτό του άγχους πρεμιέρας που άρχισε να γίνεται πιο ευδιάκριτο σε οτιδήποτε επιχειρούσαν οι ποδοσφαιριστές της. Το έργο των παικτών του Δαμιανό γινόταν έτσι πιο εύκολο, που από πολύ νωρίς άρχισαν να παίζουν με τον χρόνο...  Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε πολύ πιο γρήγορα από το πολύ αργό ρυθμό του παιχνιδιού, με μόλις μία σοβαρή ευκαιρία του Βογιατζή σε τα α τετ που απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας, ήρθε ακόμη μία φάση να αναδείξει την ανετοιμότητα του κ. Παναγιωτίδη, όταν σε σύγκρουση του τερματοφύλακα του Δαμιανού με συμπαίκτη του και το Μπουράκη από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, είδε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα ακυρώνοντας το γκολ, όταν ο πιο κοντινός παίκτης της Πέλλας βρίσκονταν σε απόσταση πέντε μέτρων από τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Λίγα λεπτά αργότερα στο 75' εξαιρετική ενέργεια του Ριζόπουλου από δεξιά και ανατροπή του, απέφερε ένα πέναλτι για την Πέλλα που δεν θα μπορούσε ποτέ να σφυριχθεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος Α1. Ανατροπή υπήρξε, όμως από τη μία η φάση εξελίχθηκε πιο αργά κι από ριπλέϊ, κι από την άλλη ήταν μισοτελειωμένη και προδιαγεγραμμένη με το πολύ ανοιχτό κοντρόλ του ποδοσφαιριστή της Πέλλας να αποτελεί εύκολη λεία για τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων. Ο κ. Παναγιωτίδης παρόλα αυτά καταλόγισε άμεσα το πέναλτι, «ξέχασε» όμως να κιτρινίσει για δεύτερη φορά τον αμυντικό-παραβάτη των φιλοξενουμένων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμούζας πετυχαίνοντας το 1-0(Βίντεο).
Το γκολ ανάγκασε το Δαμιανό να βγάλει πιο μπροστά παίκτες από την άμυνα αφήνοντας πίσω κενά, κάτι που εκμεταλεύθηκε γρήγορα η Πέλλα και μετά από πολύ ωραία πάσα του Καραμούζα, ο Καραπίττας με ψύχραιμο πλασε «καθάρισε» το παιχνίδι γράφοντας το 2-0 που ήταν και η τελευταία σοβαρή φάση του παιχνιδιού. Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη, ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα παίκτη του Δαμιανού για θέατρο στην περιοχή της Πέλλας.
Μέτρια γενικά εμφάνιση για την Πέλλα δικαιολογημένη όμως για το πρώιμο στάδιο αγωνιστικής ετοιμότητας, κέρδισε και κρατάει την ψυχολογία και την ουσία με την νίκη μισή πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Το Δαμιανό με μόνα όπλα το πάθος, το φιλότιμο και το ένστικτο αυτοσυντήρησης, χωρίς ποδοσφαιρική ποιότητα και θράσος, δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτε περισσότερο από μία τιμητική ήττα.













Δεν υπάρχουν σχόλια: