Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ιδρύθηκε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία για την Φυσικοθεραπεία (WCPT) το 1951.
Το φετινό μήνυμα είναι: Αξιοποιώντας Δυνατότητες Πολλοί άνθρωποι με μακροχρόνια προβλήματα υγείας ή κινητικές διαταραχές έχουν μια φυσιολογική ζωή και είναι πλήρως ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν όμως και μερικοί που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, γιατί δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη. Αυτό μπορεί να επιβαρύνει τόσο τον ίδιο τον ασθενή όσο και την κοινωνία γενικότερα.
Οι Φυσικοθεραπευτές είναι επαγγελματίες υγείας που διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο βοηθώντας ανθρώπους με μακροχρόνια προβλήματα να επιτύχουν τους στόχους τους, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Η παρέμβαση των Φυσικοθεραπευτών αποσκοπεί στην μεγιστοποίηση της κινητικότητας και της λειτουργικής ικανότητας των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας, καθιερώνεται η εβδομάδα από 7-13 Σεπτεμβρίου για εκδηλώσεις και δράσεις. Στην εβδομάδα αυτή τα Ιδιωτικά Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας καθώς και οι Δημόσιοι Φορείς παροχής Φυσικοθεραπευτικών Υπηρεσιών (Νοσοκομεία, ΚΑΠΗ κλπ),σε πόλεις όλης της χώρας ,αναλαμβάνουν δωρεάν να αξιολογήσουν, ενημερώσουν και προτείνουν στους ηλικιωμένους τα καλύτερα θεραπευτικά σχήματα για την αποφυγή των πτώσεων.
Εάν έχετε προβλήματα που επηρεάζουν την κινητικότητα σας , εμπιστευθείτε τον Φυσικοθεραπευτή σας, τον πιστοποιημένο ειδικό στην ανθρώπινη κίνηση και άσκηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε Π.Τ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΑΚΗ– ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: