Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Υπήρχε σχέδιο Β, αλλά ο Τσίπρας αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια συνεργαζόμενη με τη ΛΑΕ αποκαλύπτει συνομιλίες της με τον πρώην πρωθυπουργό και το Βαρουφάκη για την προετοιμασία εναλλακτικού σχεδίου. Χαρακτηρίζει μοιραίο πρόσωπο το Δραγασάκη. Ζητά έρευνα των ευθυνών της κυβέρνησης Σημίτη για τον τρόπο εισόδου της χώρας στο ευρώ. Τι λέει για δημοσκοπήσεις, debate, χρέος και το εάν υπάρχει τελικά άλλος δρόμος.
Συνομιλίες της με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη με αντικείμενο την προετοιμασία σχεδίου Β' αποκαλύπτει στη συνέντευξη της στο NEWS 247  η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η Πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής κατηγορεί τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό ότι ζητούσε τη διερεύνηση εναλλακτικών, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την προετοιμασία του τρίτου μνημονίου.
Αναφέρει ειδικότερα πως γνωρίζει ότι υπήρξε συνάντηση της με τον κ.Τσίπρα, στην οποία συμμετείχε και ο κ.Βαρουφάκης και κατά την οποία ενημερώθηκε πως ο τότε πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον τότε υπουργό Οικονομικών να διερευνήσει την ύπαρξη εναλλακτικών.
Ταυτόχρονα όμως, προσθέτει, το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού δεν προετοίμασε κατάλληλα τη διαπραγμάτευση, στην οποία κατά την κ.Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν να έχουν ρόλο πρόσωπα με διοικητική και υπηρεσιακή σχέση με το γραφείο του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, χωρίς να υπάρχει νομική και επιστημονική υποστήριξη.
Χαρακτηρίζει μοιραίο πρόσωπο στη διαπραγμάτευση και την αποτυχία του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το Γιάννη Δραγασάκη, αφήνοντας αιχμές για την αναβάθμιση του όπως και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
“Η σημερινή μου αίσθηση είναι ότι ο πρωθυπουργός ο παραιτηθείς από ένα σημείο και μετά αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές στη διάλυση του κόμματος του και στην προώθηση του πιο σκληρού μνημονίου. Για αυτή την απόφαση φέρει ακέραια την ευθύνη”, καταλήγει.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για debate και σχέδιο Β. Η συνάντηση με Τσίπρα- Βαρουφάκη, ευθύνες σε Δραγασάκη
Η κ.Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον κ.Τσίπρα πως ταυτίζοντας τους διαφωνούντες της αριστεράς με το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit, κάνει ό,τι έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ φαρμακερά βέλη επιφυλάσσει και για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, λέγοντας πως “η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που δίνουν μάχες απέναντι στα συμφέροντα και όχι όσοι βλέπουν το ματς παρέα με τους ολιγάρχες”.


"Ο Τσίπρας κάνει αυτό που έκανε κι ο Σαμαράς. Ο Φλαμπουράρης βλέπει ματς με ολιγάρχες"
Έρευνα των ευθυνών της κυβέρνησης Σημίτη για τον τρόπο εισόδου της χώρας στο ευρώ, ζητά ξεκάθαρα η κ.Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως ένα πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό σύστημα φοβάται τη συζήτηση για το νόμισμα επειδή ωφελήθηκε οργιωδώς από τη μετάβαση στην Ευρωζώνη.
Στο ερώτημα πάντως εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από τη ΛΑΕ, βήμα βήμα για τους τρεις πρώτους μήνες εξόδου από το ευρώ, η κ.Κωνσταντοπούλου απαντά πως η συγκρότηση στρατηγικής είναι πολύ σοβαρό πράγμα, η επεξεργασία εργαλείων και λύσεων επίσης καθώς “καλό είναι κανείς να μην αυτοσχεδιάζει, αυτό είναι κάτι που το είχα πει και πριν 15 μήνες στον Αλέξη Τσίπρα” καταλήγοντας: “Αυτή η προετοιμασία πρέπει να γίνει. Δε θεωρώ ότι αυτή η προετοιμασία έχει γίνει ούτε κανείς το ισχυρίζεται” .
Θεωρεί άλλωστε ότι το δίλημμα που τίθεται στη χώρα είναι ευρώ ή δημοκρατία και η μόνη απάντηση είναι δημοκρατία.


Ζητά έρευνα για την είσοδο της χώρας στο ευρώ επί Σημίτη. Τι λέει για το χρέος και το εάν υπάρχει τελικά εναλλακτικό σχέδιο
Στο ερώτημα γιατί δεν τραβάει δημοσκοπικά η ΛΑΕ, η κ.Κωνσταντοπούλου απαντά ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν έξω κατά 24 ολόκληρες μονάδες και πως απο τη “δημοσκόπηση του δρόμου” η ίδια διαπιστώνει κύμα εμπιστοσύνης στη ΛΑΕ αλλά ταυτόχρονα και ένα κύμα απογοήτευσης.
Χαρακτηρίζει κρίσιμη απόφαση αυτή τη στιγμή την “απόφαση της συμμετοχής στις εκλογές και της ενδυνάμωσης εκείνων που είπαν όχι στους εκβιασμούς” απαντώντας ουσιαστικά στο γιατί να επιλέξουν οι πολίτες τη ΛΑΕ.
Απαντά όμως και στο επιχείρημα της επιστροφής της “δεξιάς του Σαμαρά” που χρησιμοποιεί ο κ.Τσίπρας για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με μία σκληρή επίθεση στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


"Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω στο δημοψήφισμα". Γιατί ο κόσμος να στηρίξει ΛΑΕ. Επίθεση σε Τσίπρα- Παυλόπουλο

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: