Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμός: «Επιτελική ανικανότητα» Μητσοτάκη δείχνουν και τα στοιχεία του ECDC

«Κάτω από τη βάση» σε όλες τις ηλικιακές ομάδες - Εμφανής η καθυστέρηση λόγω έλλειψης δόσεων ενώ η προμήθεια γίνεται κεντρικά μέσω ΕΕ και οι δομές λειτουργούν.
Μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που έκανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ενώ προσπαθούσε να ενοχοποιήσει νεκρούς σε ΜΕΘ επειδή ήταν ανεμβολίαστοι ενώ «είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν» μιλώντας με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανατρέξαμε στο ECDC. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το πλέον αρμόδιο στην ΕΕ να καταγράψει την εξέλιξη των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της covid-19, με βάση τα τελευταία ενσωματωμένα στοιχεία επιβεβαιώνει ότι είναι άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ του Μαξίμου τα περί ελλιπούς «ατομικής ευθύνης» των άνω των 60 ετών, που δεν προσήλθαν να εμβολιαστούν.
Το ECDC παραθέτει αναλυτικά στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα πληθυσμού και σε απολύτως καμία από αυτές η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ούτε καν στη μέση της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών. Και μάλιστα, αποδεικνύεται σαφώς ότι δεν υπάρχουν ούτε δόσεις ούτε διαθέσιμα ραντεβού, όπως ευθέως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους, από το γεγονός ότι το ίδιο χαμηλή είναι η απόδοση στις ηλικιακές ομάδες 25-49 ετών (στα καθ' ημάς 30-39 και 40-49 κατά κύριο λόγο), όπου υπάρχει η γενική παραδοχή ότι οι Έλληνες έσπευσαν μαζικά να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανεξαρτήτως εμβολίου.
Οι επιδόσεις της Ελλάδας ανά ηλικιακή ομάδα «μιλούν από μόνες τους», μεταξύ άλλων χωρών με τις οποίες γίνεται από κοινού η προμήθεια εμβολίων:
  • 18η στις ηλικίες 80+ με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 67%
  • 20η στις ηλικίες 70-79 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 74,4%
  • 17η στις ηλικίες 60-69 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 66,7%
  • 17η στις ηλικίες 50-59 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 50,7%
  • 16η στις ηλικίες 25-49 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 23%
  • 26η στις ηλικίες 18-24 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 2,5%
ΓΡΑΦΗΜΑ ECDC ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ειδικά η υστέρηση στις νεαρές ηλικίες την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς προς την περίοδο της υψηλής τουριστικής κίνησης, είναι πιθανότατα και αυτή που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους του τουρισμού, που ελπίζουν να μην χαθεί και δεύτερη σεζόν για τον πυλώνα της εθνικής οικονομίας, που τροφοδοτεί με ρευστότητα πολλούς ακόμη, από την εστίαση ως την πρωτογενή παραγωγή...
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: