Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Αριστερή Κίνηση Πέλλας: Έξω οι ιδιώτες από την Αυτοδιοίκηση - Όχι στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ΑΕ

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών ΑΕ από δήμους και περιφέρειες, οι οποίοι αποτελούν εξέλιξη των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΑΕ που θεσπίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ και αναβαθμίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
Το κύριο επιχείρημα κυβέρνησης, δημοτικών & περιφερειακών διοικήσεων και ΜΜΕ που προβάλουν αυτές τις ΑΕ είναι ότι υπάρχει χαμηλό ποσοστό απορρόφησης ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων από δήμους και περιφέρειες. Επικαλούνται την παράκαμψη μέσω των Αναπτυξιακών οργανισμών καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών εμποδίων για ανάθεση κι εκτέλεση μελετών έργων κλπ καθώς και την πραγματική υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών και προσωπικοί σε περιφέρειες η και ανυπαρξία σε κάποιους δήμους λόγω της μνημονιακής δέσμευσης για δραστική μείωση προσλήψεων στο δημόσιο. Το μόνο πρόβλημα που αναγνωρίζουν είναι οι "υπεραρμοδιότητες", αλλά αφού σκοπός τους είναι η ανάπτυξη, το προσπερνούν.
Η ίδρυση και λειτουργία των ΑΟ-ΑΕ αποτελεί μέθοδο για ανάθεση εκτέλεση έργων μελετών και λειτουργιών χωρίς έγκριση, έλεγχο, λογοδοσία και απολογισμό στα αιρετά συμβούλια δήμων και περιφερειών και για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Η μετατροπή των δημοσίων υπηρεσιών σε "σφραγιδοφόρους" που θα επικυρώνουν κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών καθώς και τα συμφέροντα για κέρδη των κάθε είδους αναδόχων συμπραττόντων κ.ο.κ., είναι πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ .
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΛΛΑΣ καλεί εργαζόμενους, το λαό του νομού και του δήμου Πέλλας να αγωνιστούν μέσα κι έξω από τα συμβούλια για:
Α) Οι δημόσιες λειτουργίες να εκτελούνται μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Αναγκαίες προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή σχέση με ίδια δικαιώματα.
Β) Προγραμματισμό έργων με κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων και όχι τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σταθερή δημόσια χρηματοδότηση διαφάνεια και έλεγχο από τα συμβούλια.
Γ) Να μπει τέρμα στη λεηλασία της φύσης, την παράκαμψη ελέγχων και περιβαλλοντικής προστασίας, τη φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
 
Αριστερή Κίνηση Πέλλας -Συνέλευση 9ης Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: