Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Αυτά να πάτε να τα πείτε στους διαδρόμους του ΣΕΒ, κύριε Σκέρτσε

Οι εργαζόμενοι προτιμούν τα επιδόματα και τα «μαύρα» από τη δουλειά με μισθό και δικαιώματα, σύμφωνα με τον ΣΕΒαστό υφυπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βίντεο).
«Βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό, διότι υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο με το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν και “μαύρα”».
Θα αναρωτιόμασταν αν ο κύριος Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, μπέρδεψε τα λόγια του, εάν δεν επρόκειτο για τον κύριο Σκέρτσο…
Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και τι κάνει. Και τώρα ήταν η ώρα για μια επίθεση στους εργαζόμενους, χωρίς αστική ευγένεια. Θα μπορούσε την παραπάνω δήλωση να την κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ουρλιάζοντας. Δεν θα είχε πρόβλημα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, χρειαζόταν ένας Σκέρτσος, πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.
Καμαρώστε, τον ΣΕΒαστό κύριο υφυπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 
 
Κύριε Σκέρτσε, να σας υπενθυμίσουμε κάτι: Πλέον είστε υφυπουργός και όχι εκπρόσωπος του ΣΕΒ. Μην μπερδεύεστε.
Συγκεκριμένα, είστε υφυπουργός μιας κυβέρνησης που έχει «μπουκώσει» με εκατομμύρια ευρώ, εν μέσω πανδημίας, τους κλινικάρχες, τους μιντιάρχες και τους… διοδιάρχες.
Είστε υφυπουργός μιας κυβέρνησης που ψήφισε νόμο για την κατάργηση του 8ωρου και την εφαρμογή 10ωρων δουλειάς. Ναι, ναι, ξέρουμε, πρόκειται για «ευελιξία» υπέρ του εργαζόμενου κι άλλες τέτοιες εργοδοτικές μπαρούφες που ξέρουν καλά να παπαγαλίζουν τα στελέχη της ΝΔ.
Ακούστε κύριε Σκέρτσε, εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έζησαν με ένα πενιχρό επίδομα, λόγω πανδημίας. Το γεγονός ότι έρχεστε εσείς να τους κατηγορήσετε ότι δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν, γιατί έχουν βολευτεί στα επιδόματα και στα «μαύρα» (για τα οποία ευθύνεται ο «άγιος» τρόπος λειτουργίας της καπιταλιστικής σας οικονομίας) δεν είναι απλά προκλητικό. Είναι άθλιο.
Σας είχε προλάβει πριν λίγους μήνες (τον Μάρτιο), σαν «λαγός», ο βουλευτής Κυρανάκης της ΝΔ. Είχε μιλήσει για «κουλτούρα επιδομάτων» που πρέπει να ξεπεραστεί. Τώρα εσείς το κάνατε λιανά.
Αλήθεια, εσείς δεν είστε το ίδιο πρόσωπο που εκτιμά ότι η κριτική για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην πανδημία, είναι «μίζερη και ανεφάρμοστη»; «Θα ήταν ευχαριστημένοι ίσως μόνο αν είχαμε 10 εκατομμύρια ΜΕΘ και άλλα τόσα μέσα μαζικής μεταφοράς», είχατε δηλώσει με μπόλικη αστική ειρωνεία.
Συμπέρασμα πρώτο: Για τον κύριο Σκέρτσο και την κυβέρνηση η κριτική, για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην πανδημία, είναι «μίζερη».
Συμπέρασμα δεύτερο: Για τον κύριο Σκέρτσο και την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να δουλέψουν, με μισθό και δικαιώματα, διότι προτιμούν το αραλίκι με τα επιδόματα και ενδεχομένως λίγα «μαύρα» για να καλοπερνάνε.
Συμπέρασμα τρίτο και τελευταίο: Αυτά να πάτε να τα πείτε στους διαδρόμους του ΣΕΒ, κύριε Σκέρτσο. Σίγουρα θα σας δώσουν συγχαρητήρια.

Γεράσιμος Χολέβας
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: