Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΠΟΥ: Οι πλούσιες χώρες χλευάζουν τη δίκαιη κατανομή των εμβολίων

Σφοδρή κριτική προς τις οικονομικά ισχυρές χώρες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που σημειώνει ότι την ώρα που αποθηκεύουν εμβόλια και σχεδιάζουν τη χορήγηση τρίτης επαναληπτικής δόσης, απειλούν το μέλλον των φτωχών χωρών.
Η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική, Ματσισίντο Μοέτι, δήλωσε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, όπως η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της ασθένειας Covid-19, «απειλούν την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον στην Αφρική».
«Την ώρα που ορισμένες πλουσιότερες χώρες αποθηκεύουν εμβόλια, χλευάζουν την ανάγκη για δίκαιη κατανομή τους», σημείωσε.
Η Ματσισίντο Μοέτι σημείωσε ότι η τελευταία έξαρση επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού στην Αφρική βαίνει αυξανόμενη, αλλά η ήπειρος συναντά εμπόδια στον αγώνα της καθώς πλούσιες χώρες όπως η ΗΠΑ προωθούν τις εκστρατείες για ενισχυτικές δόσεις εμβολιασμού.
Εξήγησε ότι η κατάσταση στην Αφρική παραμένει «πολύ εύθραυστη» καθώς το πολύ μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα έχει επικρατήσει στις περισσότερες από τις 54 χώρες της ηπείρου, όπου συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 7,3 εκατ. κρούσματα και περισσότεροι από 186.000 θάνατοι.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: