Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Δραγούμης - ΠΑΟ Κουφαλίων: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οι περισσότερες ομάδες

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο παράγοντας του ΠΑΟ Κουφαλίων Γιάννης Δραγούμης αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα επισημαίνει:
Παρακολουθώντας την έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου για τις ομάδες που ανήκουν στην δικαιοδοσία της ΕΠΣΜ, παρατηρώ με λύπη και στεναχώρια ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται μεταξύ ΦΘΟΡΑΣ & ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ!! Και αναλογίζομαι κατά πόσο μπορούν να διεξαχθούν ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, υπό αυτές τις άνισες συνθήκες. Πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα δικά τους υπαρκτά προβλήματα αλλά και σε αυτά που δημιούργησε η πανδημία; Εκτός των παραπάνω και οι παράγοντες έχουν κουραστεί (εδώ και χρόνια βλέπω συνεχώς τα ίδια πρόσωπα σε πολλές ομάδες) να ενδιαφέρονται και να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη τους, στερώντας ενεργητικότητα από τις δουλειές τους και πόρους από τις οικογένειες τους. Και στην τελική όταν κάποτε φθάσουν την ομάδα στον προβιβασμό σε ανώτερη κατηγορία όπως (βλ. Ορφέας Ξάνθης) να αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή, λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων του επαγγελματισμού. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως το γνωρίσαμε τόσες δεκαετίες δεν υπάρχει πλέον. Από εδώ και στο εξής οι παλιοί ρομαντικοί και ανιδιοτελείς παράγοντες θα ενταχθούν στα είδη προς εξαφάνιση.
* Με πολλούς τέτοιους παράγοντες έχω συνεργαστεί τα 40+ τελευταία χρόνια!!! Από αυτούς ορισμένοι πέθαναν στην... ψάθα, ορισμένοι καταστράφηκαν οικονομικά ολοσχερώς, άλλοι δεν θέλουν να βλέπουν ούτε "ζωγραφιστά'" ομάδα και γήπεδο πλέον και άλλοι έχουν κουραστεί με τα στρεβλά που συμβαίνουν διαχρονικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!! Οι αιτίες αυτών είναι πολλές! Για την επούλωση όμως όλων αυτών των δυσάρεστων καταστάσεων, θα προσδοκούσα μια πιο ευαισθητοποιημένη ΕΠΣΜ! Γιατί έχει και αυτή ένα μερίδιο της ευθύνης...
 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: