Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Λάλησαν

Και του σαλονιού και του λιμανιού ο υπουργός. Νέος Τσακ Νόρις
Aυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή. Δείτε την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μία ναπολεόντειο προσωπική δήλωση που είναι γραμμένη -μάλλον- σε τρίτο πρόσωπο.
Διαβάστε και γελάστε: «Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».
Δεν εξηγεί για ποιον λέει, δεν λέει «εγώ», αλλά προφανώς εννοεί τον εαυτό του. Αυτός πρέπει να ήταν με τη μάνικα στο χέρι όλο το βράδυ στην Αρχαία Ολυμπία αλλά, στο ενδιάμεσο, ήταν και επιτελικός να συντονίζει.
Και του σαλονιού και του λιμανιού ο υπουργός. Νέος Τσακ Νόρις.
Σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης αυτοθαυμάζεται και χθες ο κ. Χαρδαλιάς, βάζοντας τα κλάματα, μας έλεγε πως τα έκανε όλα, μα όλα, σωστά. Κι εκείνος αλάνθαστος. Και οι δύο τους αλάνθαστοι. Δεν είχαν κάτι να προσάψουν στον εαυτό τους.
Παραμένουν αγέρωχοι στη θέση τους, ενώ έχει καεί κοντά στο ένα εκατομμύριο στρέμματα. Αυτοί που έλεγαν πως ήταν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. Θεωρούν ότι τις αντιμετώπισαν επιτυχώς; Δεν ντρέπονται αλήθεια ως άνθρωποι; Δεν έχουν προσωπική τσίπα; Πραγματικά αναρωτιέμαι...
Όσο για τον ανέμελο πρωθυπουργό, που ζητούσε παραιτήσεις το 2018, τώρα κάνει την πάπια βγάζοντας διαγγέλματα. Έπαθε και το κακό να μείνει ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, δεν πρέπει να του έχει ξανατύχει καλοκαιριάτικα. 
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: