Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Είμαστε έτοιμοι να δούμε μια… γενοκτονία παικτών

Όσο πλησιάζει ο καιρός που οι ομάδες θα μπουν σε… πιο κανονικούς ρυθμούς όσον αφορά τη Super League 2, τόσο και πιο πολύ θα νιώθουμε μια… μεγάλη καταστροφή. Αυτή της ανεργίας πάρα πολλών ποδοσφαιριστών που δεν θα μπορούν να παίξουν επαγγελματικά.
Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 300 παίκτες άνω των 25 ετών είναι ουσιαστικά άνεργοι. Η μόνη τους ελπίδα είναι να ενσωματωθούν σε ρόστερ της Super League 1 αλλά και αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να θεωρείται εύκολο.
Πόσοι από αυτούς ρεαλιστικά θα μπορούσαν να το κάνουν; Οι ομάδες της Super League 1 έχουν «κλείσει» τα ρόστερ και βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας ήδη.
Οι άνεργοι παίκτες λοιπόν της Super League 2 μένουν ξαφνικά με μια και μοναδική επιλογή.
Να τερματίσουν την επαγγελματική τους καριέρα (ή να ανοίξουν μια παρένθεση έστω) και να κοιτάξουν να βρουν μια ποδοσφαιρική στέγη στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Για τους συντριπτικά περισσότερους αυτή θα είναι η μοναδική επιλογή αν θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους. Μιλάμε δηλαδή για… γενοκτονία παικτών κανονική.
Σε μια συνολική τοποθέτηση, θα έλεγε κανείς πως είναι καλό να γίνεται ένα «φιλτράρισμα», πέρα από τις ομάδες και στους παίκτες. Να παίζουν αυτοί που πραγματικά αξίζουν και έχουν προοπτικές εξέλιξης. Δεν διαφωνεί κανείς.
Οι παρατηρήσεις όμως είναι δυο. Η πρώτη και βασικότερη είναι ότι δεν μπορεί ένας 26χρονος να θεωρείται «τελειωμένος» ή ακατάλληλος για να παίξει στη Super League 2.
Και η δεύτερη και αυτονόητη ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι σοβαρές τομές μέσα σε ένα καλοκαίρι. Είναι κάτι που έχουμε αναλύσει μέσα από εδώ και άλλη φορά.
Διάβαζα μια πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή ο οποίος εξέφραζε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Νομίζω ότι τόσο ο κ. Μπαντής, όσο και οι υπόλοιποι φορείς του ποδοσφαίρου αδράνησαν χαρακτηριστικά. Και έχασαν πολύτιμο χρόνο. Το τι θα συνέβαινε φαινόταν.
Έπρεπε να είχαν αντιδράσει πολύ νωρίτερα. Πλέον, δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση έχει δρομολογηθεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση που προστάζει η πολιτεία.
Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα από κάθε άποψη…

Δραγάτης Δημήτρης
Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: