Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός αναπαράγει fake news σε ζωντανή μετάδοση»

Πυρά ομαδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η προαγωγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη και του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα που διορίστηκε γ.γ. του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αναπαραγωγή fake news.
Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου, στην ερώτηση γιατί προήγαγε τους Κoλοκούρη και Τσουβάλα, που είχαν επιχειρησιακό ρόλο στο Μάτι (για το οποίο ο ίδιος ζητούσε να πέσουν κεφάλια), απάντησε ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα τους είχε προαγάγει λόγω επετηρίδας, χωρίς να απαντήσει πώς προήχθησαν επί των ημερών του και χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι ενέργειές τους στο Μάτι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η Ν.Δ. αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση.
»Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή.
»Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους.
»Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας συνολικά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε:
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του. Σήμερα τους κάλυψε όλους και όλα. Άρα υποκριτική η συγνώμη. Κάηκε η μισή Ελλάδα αλλά του χρόνου, μας είπε, θα τα πάει καλύτερα. Με φθαρμένα υλικά, αλαζονεία & προπαγάνδα, φοβάμαι τα χειρότερα».
Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αποφεύγοντας να απαντήσει στα περί fake news δήλωσε:
«Δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από τη μέρα που με τόση ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια ο κ. Τσίπρας μας προσέφερε τη συναίνεσή του και σήμερα δηλώνει ότι είμαστε ανάξιοι αυτής. Ας είναι.
»Η πρότασή μας να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις στην Επιτροπή Μπένου για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας εξακολουθεί να ισχύει. Αυτή τη φορά ίσως να ανταποκριθεί. Όχι όπως έκανε με τoν ορισμό εκπροσώπου του στη Διακομματική Επιτροπή για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι για το οποίο αδιαφορεί επιδεικτικά από τις 7 Ιουλίου».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: