Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Οι νέοι… φταίνε για τη μαύρη εργασία!

Οι νέοι ενδίδουν στον «πειρασμό» να δουλεύουν ανασφάλιστοι «οικειοθελώς» εκτίμησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε νέους εργαζόμενους στην Τεχνόπολη (βίντεο)

Σύμφωνα με την κυβερνητική αντίληψη οι νέοι έφταιγαν για την διάδοση του Covid 19 αφού διασκεδάζουν αλόγιστα, οι νέοι φταίνε για την κατάσταση που υπάρχει στα πανεπιστήμια, οι νέοι φταίνε που αναγκάζουν την αστυνομία να χρησιμοποιεί βία. Σιγά μην… δεν έφταιγαν για την μαύρη εργασία! Έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και επίσημα: Οι νέοι ευθύνονται που δουλεύουν ανασφάλιστοι!
Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, προκειμένου να «γιορταστεί» από το υπουργείο Εργασίας το κλείσιμο ενός χρόνου από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με νέους εργαζόμενους (προσεκτικά επιλεγμένους αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις τους).
Αναφερόμενος στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και είναι υποχρεωτικό για νέους κάτω των 35 ετών υποστήριξε ότι το βασικό του πλεονέκτημα είναι πως αποτρέπει τους νέους από ένα μεγάλο πρόβλημα: «Τον πειρασμό του νέου να συμμετέχει και αυτός (συχνά, όχι πάντα) οικειοθελώς σε ένα σχήμα μαύρης εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας»!
Δείτε το βίντεο στο μετά το 31′.25”:


Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: