Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Αλή Μπαμπάς για χάρη του ποδοσφαίρου η Κυβέρνηση, διαλύει το μπάσκετ!

Ταφόπλακα στο μπάσκετ για να κάνουν τα χατίρια του ποδοσφαίρου, βάζουν Κυβέρνηση και Αυγενάκης!
Σε μια πρωτοφανή… επίδειξη δουλικότητας οι κυβερνώντες με «μπροστάρη» τον πάντα πρόθυμο Υφυπουργό Αθλητισμού, τινάζουν στον αέρα τους προϋπολογισμούς και κατ’επέκταση την ύπαρξη των ομάδων του μπάσκετ, γράφοντας στο… χιόνι τα χρήματα που δικαιούνται οι ΚΑΕ από την επιπλέον φορολόγηση του Στοιχήματος!
Ποσά που στις περισσότερες περιπτώσεις αντιστοιχούν όχι απλά σε μέρος του μπάτζετ των ομάδων αλλά σχεδόν στο 70% του προϋπολογισμού τους! Κάτι που φυσικά και δεν είναι διαχειρίσιμο. Το χειρότερο δε αν όχι το πλέον ύποπτο στη στάση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Αυγενάκη είναι πως σε αντίθεση με το μπάσκετ που τα λόγια έμειναν λόγια οδηγώντας το άθλημα στον γκρεμό, στο ποδόσφαιρο το… αφεντικό τρελάθηκε όχι μόνο δίνοντας μέχρι το τελευταίο σεντ στις ΠΑΕ από την ίδια δεξαμενή αλλά τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα! Παιδιά και αποπαίδια…
Για να καταλάβετε τι εννοούμε… Ο Νόμος από την επιπλέον φορολόγηση του Στοιχήματος με βάση το 2020 και κριτήριο τις χρονιές 2021 και 2022, ανέφερε ότι θα επιστρεφόταν στις ομάδες το 60% της αύξησης την πρώτη χρονιά και τις επόμενες το 50%. Σαν βάση υπολογίστηκε το ποσό των 104 εκατ. ευρώ για τις δυο χρονιές οπότε στην τρέχουσα σεζόν βάσει του 60% της αύξησης συνολικά ο αθλητισμός επαγγελματικός και ερασιτεχνικός θα λάμβανε και θα μοιραζόταν το ποσό των 62.400.000 ευρώ.
Πέραν της κατάφορης αδικίας από τον επιμερισμό των χρημάτων ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ όπου το επαγγελματικό μπάσκετ θα λάβει το 1/3 των χρημάτων του ποδοσφαίρου (!!!), όταν ήρθε η ώρα του καταμερισμού των χρημάτων της πρώτης δόσης (31 εκατ.) που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Υφυπουργός… Ποδοσφαίρου, δεν έκανε τον επιμερισμό βάση των ποσοστών που ορίζει ο νόμος, αλλά αυθαίρετα, δίνοντας στις ΠΑΕ της Superlague το μάξιμουμ ποσό (22 εκατ. ευρώ) γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια πέρα από το μπάσκετ, το ποσό και ποσοστό βάσης που προβλέπει η ΚΥΑ!
Αν συνυπολογίσουμε δε και τα χρήματα των έτερων κατηγοριών του ποδοσφαίρου από τα 31 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στον επαγγελματικό αθλητισμό ο Αυγενάκης έδωσε στο αγαπημένο του άθλημα τα 26,5 εκατ. Αφήνοντας για τους υπόλοιπους φτωχούς συγγενείς του αθλητισμού ψίχουλα!
Στη δεύτερη καταβολή δε των άλλων 31 εκατ. ευρώ, ο ίδιος άνθρωπος αποφάσισε να λειτουργήσει… απολύτως νομότυπα και μοιράσε όλο το ποσό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τηρώντας απόλυτα τα ποσοστά του νόμου ανά άθλημα! Αυτό δηλαδή που όφειλε να κάνει και στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά το… ξέχασε για το χατίρι του ποδοσφαίρου. Μάλιστα μοίρασε και χρήματα στις ερασιτεχνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το εξής παράδοξο: ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός για παράδειγμα πήρε 842.000 ευρώ, ο Ναυτικός όμιλος Γλυφάδας 272.000 ευρώ και η Πυλαία 255.000 ευρώ ενώ οι ομάδες του μπάσκετ που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) πήραν μόλις από 250.000 ευρώ!
Αυτό που αποδεικνύει δε την μεροληψία του Αυγενάκη για τα αφεντικά του ποδοσφαίρου είναι το άδειασμα του Υφυπουργού… Ποδοσφαίρου από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι «εμείς τα λεφτά τα δώσαμε στον Αυγενάκη και αυτός τα μοίρασε όπως ήθελε».
Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για το σκηνικό απόλυτης καταστροφής που δημιουργείται πλέον στο μπάσκετ καθώς η μία μετά την άλλη οι ομάδες πνίγονται στα χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιες αλλά η μη καταβολή των χρημάτων που έπρεπε να έχουν ήδη λάβει. Πόσο μάλλον δε από την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών τα έδωσε… Αλλά δυστυχώς στον λάθος άνθρωπο, ο οποίος τα μοίρασε περίπου όπως… ο Αλή Μπαμπάς με τους 40 κλέφτες! Όπως και ό,τι γούσταρε δηλαδή…
Για την ακρίβεια τα μοίρασε κατόπιν εντολής από το Μαξίμου όπου εδώ και καιρό έχει γίνει ποδοσφαιρικό στέκι… Οι «μπαλαδόφατσες» βαράνε το ντέφι και η κυβέρνηση χορεύει…

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: