Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Επαγγελματικό συμβόλαιο με Άρη και στον πάγκο με Γκόμελ ο Ραφαήλ Σγουρός από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών

Ο ταλαντούχος μέσος υπολογίζεται από Καρυπίδη και Μπούργος σαν... λίρα εκατό!
Η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών έχει πλέον παράδοση στην εξαγωγή αλλά και διάθεση προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες ομάδες, ταλαντούχων παικτών. Δεν είναι τυχαίο που η παρέλαση των Τσίτα, Πέλκα, Μιχαηλίδη, Τσιφτσή και πολλών άλλων συνεχίζεται, με την ίδια ζέση και το ίδιο πάθος, ανάλογα βεβαίως και των συνθηκών που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, βάση των ανάλογων συνθηκών υγείας που ακόμη διανύουμε.
Στον ευρωπαϊκό αγώνα που έδινε ο Άρης με την Γκόμελ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο των προκριματικών για τους ομίλους του Conference League, ο προπονητής των κιτρίνων της Θεσσαλονίκης, είχε στον πάγκο και μάλιστα ετοιμοπόλεμο, ένα «προϊόν» της Αθλητικής Ακαδημίας. Έναν παίκτη που ξεχώρισε και βρέθηκε σε μεγάλο πια σαλόνι.
Το όνομα αυτού Ραφαήλ Σγουρός. Δύο είναι τα γεγονότα που σημειώνουμε προσθέτως, πέραν του ότι βρισκόταν στον πάγκο του Άρη ο 18χρονος ταλαντούχος νεαρός, σε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
* Ο Πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης τον «έχρισε» πλέον επαγγελματία.
* Ο προπονητής του Άρη τον έβαλε να παίξει σε τρία φιλικά των κιτρίνων.
Η συνέχεια τον φέρει ενεργό στο ρόστερ του Άρη, και το όνομα του Ραφαήλ φιγουράρει στην αποστολή της ομάδας.
Για τον Ραφαήλ Σγουρό, το νέο ταλέντο των κιτρίνων της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών Σαββας Παπαδόπουλος) είχε τονίσει παλαιότερα πως «ο νεαρός Ραφαήλ με την μπάλα στα πόδια, με τις πάσες και τις εμπνεύσεις του, είναι ένας μικρός Μότσαρτ μέσα στο γήπεδο, μπορεί να γίνει ο μεγάλος μαέστρος μιας ομάδας».
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως «ο Ραφαήλ Σγουρός είναι γεννημένος το 2004 και από φύση καθαρόαιμος επιτελικός. Είναι ένας πολύτιμος λίθος που πρέπει να φύγει από την Ακαδημία μας, γιατί εμείς ότι ήταν να του προσφέρουμε, του το δώσαμε. Τώρα πρέπει να ανέβει υψηλότερα, σε άλλο επίπεδο. Φυσικά, θέλει υπομονή και δουλειά. Πάνω από όλα όμως θέλει σωστή διαχείριση για να “βγάλει” το άπλετο ταλέντο που διαθέτει”.
Πόσο δίκιο είχε ο κ. Παπαδόπουλος (για μία ακόμη φορά άλλωστε) και πώς εξελίχθηκε τελικώς ο παίκτης και η κατάσταση του. Πάντα ανοδικά ευχόμαστε και να καθιερωθεί ο Ραφαήλ και στην ενδεκάδα!

Παύλος-Νεκτάριος Παπαδόπουλος
Πηγή: pellanews.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: