Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Κέρδη που ζαλίζουν για τις πετρελαϊκές, ενώ τα νοικοκυριά ασφυκτιούν

Νούμερα… πρόκληση από τα κέρδη που ανακοίνωσαν η Shell και η Centrica, τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες λυγίζουν από την ενεργειακή ακρίβεια, ενώ οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.
Η Shell ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ 11,5 δισ. δολαρίων, ποσό που είναι διπλάσιο σε σχέση με τα 5,5 δισ. δολάρια του Απριλίου του 2011 και έρχεται ως απόρροια της μεγάλης αύξησης των τιμών στην ενέργεια.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Μπεν βαν Μπέρντεν, επιχείρησε να μεταφέρει… αλλού την ατζέντα σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιούμε την οικονομική μας δύναμη για να επενδύσουμε σε προμήθειες ενέργειας που έχει ανάγκη ο κόσμος, κάνοντας σημαντικά βήματα στο να περιορίσουμε τις εκπομπές ρύπων και να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας για ένα μέλλον μακριά από τον άνθρακα».
Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζει ο Independent ότι στη Βρετανία τα νοικοκυριά αναμένεται να αντιμετωπίσουν λογαριασμούς έως και 500 λίρες τον Ιανουάριο του 2023…
Το ιστορικό ρεκόρ τετραμήνου για τη Shell έρχεται σε μια περίοδο που η Centrica, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Gas ανακοίνωσε εξαπλάσια κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: