Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Εγκλωβισμένοι για ώρες επιβάτες δρομολογίων της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ταλαιπωρία βίωσαν από το απόγευμα της Πέμπτης επιβάτες σε προαστιακά και υπεραστικά δρομολόγια της Hellenic Train (πρόκειται για την ιδiωτικοποιημένη πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) μετά από διακοπές ρεύματος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής, όπως είπε η εταιρεία με τους αυτόπτες μάρτυρες του τρένου Αθήνα-Θεσσαλονίκη να κάνουν λόγο για ψέματα καθώς μια έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στα μάτια τους, «πετάχτηκαν σπίθες και χάλασε το σύστημα που ηλεκτροδοτούσε τη μηχανή της αμαξοστοιχίας».
Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε την Πέμπτη (28/7) στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στις 18:00 σταμάτησε στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα. Το συμβατικό τρένο των 19.22, το οποίο υποτίθεται πως θα έπαιρνε και τους επιβάτες του «Βέλους», ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος.
Η ανακοίνωση της εταιρείας:
Σήμερα το απόγευμα (χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς. Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.
Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει. Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών.
«Ούτε μπουκαλάκι νερό δε μας έφεραν…»
Επιβάτης μεταφέρει στο ΤΡΡ όσα έζησε. «Αναμονή μιας ώρας ανάμεσα στον σταθμό Δεκελείας και Αχαρνών… 55€ εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Οι ανακοινώσεις είναι του τύπου όταν έχουμε νεότερα θα σας ειδοποιήσουμε. Έχουν κρυφτεί όλοι οι προϊστάμενοι και βγάζουν τους υπαλλήλους που έχουν για την καθαριότητα των συρμών να μας ειδοποιούν».
Ήμασταν εγκλωβισμένοι για δύο ώρες, χωρίς κλιματισμό ,χωρίς να γνωρίζουμε τι έγινε, μας είπαν ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα ενώ ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες μιας έκρηξης που έγινε εκείνη την ώρα. Δεν έγινε κανένας χειρισμός μετά, ούτε μπουκαλάκι νερό δε μας έφεραν, λες και ήταν κάποιοι ιδιώτες που ανέλαβαν να μεταφέρουν απλώς μια αμαξοστοιχία. Μας γύρισαν στον σταθμό Λαρίσης, μας είπαν υπάρχουν λεωφορεία να μας πάνε στον προορισμό μας. Αυτό ήταν ψέμα. Υπήρχαν δύο που έλεγαν πάνε Οινόη και Χαλκίδα. Μας είπαν να πάμε στο ταμείο να πάρουμε το αντίτιμο πίσω, από το ταμείο μας έλεγαν “δεν έχουμε λεφτά, δεν ξέρουμε τι να κάνετε”. Έμεινε τελικά ένα λεωφορείο αφού φώναζε ο κόσμος για μια ώρα και σαν ζούγκλα παλεύαμε ποιος θα μπει σε εκείνο που θα πήγαινε Λάρισα και Θεσσαλονίκη» περιέγραψε επιβάτης στο ΟΡΕΝ.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: