Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Όπισθεν ολοταχώς από Πορτοσάλτε για τον νόμο Παρασκευόπουλου και τον Λιγνάδη

Πήρε πίσω τα fake news για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για βιασμούς Λιγνάδη, έπειτα από την προειδοποίηση του πρώην υπουργού με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ένα από τα αγαπημένα αφηγήματα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν και με την πρώτη ευκαιρία, σχεδόν για όλο το... αστυνομικό δελτίο, επιχειρείται να πέσουν όλες οι ευθύνες στον πρώην υπουργό.
Η υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη δεν μπορούσε να διαφέρει κι έτσι το σύστημα Ν.Δ. έσπευσε να χρεώσει την απόφαση που έφερε μεγάλη οργή στην κοινωνία στις διατάξεις που είχε περάσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
Ανάμεσα σε αυτούς που προώθησαν τα συγκεκριμένα fake news ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, παρά το γεγονός ότι η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε άμεση.
Έπρεπε ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος να εκφράσει την αγανάκτησή του και να προειδοποιήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη για τέτοιου είδους αναφορές για να αναγκαστεί ο Άρης Πορτοσάλτε να ανασκευάσει τη δήλωσή του.
«Ο 'Νόμος Παρασκευόπουλου' ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος 'Ν. Παρασκευόπουλου' είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από παλιά. Ποιόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον Σύριζα, και το όνομα ενός προσώπου. Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η αναδίπλωση από τον Α. Πορτοσάλτε, ο οποίος ανέφερε: Με αφορμή την συζήτηση για την υπόθεση Λιγνάδη στην εκπομπή στις 14 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Εκ παραδρομής έκανα αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου και ανακαλώ αυτή την αναφορά μου. Επί υπουργίας Παρασκευόπουλου δεν έχει περάσει νόμος που να συνδέεται με το ανασταλτικό αποτέλεσμα σε εφέσεις κατηγορουμένων. Μόνο για την υπό όρων αποφυλάκιση κρατουμένων. Κάτι το οποίο δεν αφορά την υπόθεση Λιγνάδη.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: