Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Διπλασιασμός των δικαιούχων του «Τουρισμός για Όλους» αλλά από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Tον διπλασιασμό των δικαιούχων του «Τουρισμός για Όλους», ώστε να επωφεληθούν ακόμη 200.000 πολίτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού αναφέροντας ότι με απόφαση του πρωθυπουργού το πρόγραμμα με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ και τους συνολικούς δικαιούχους, για το τρέχον έτος, στις 400.000.
Τα νέα 200.000 ψηφιακά voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.
Το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: