Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης αφού!

Θα το πω εξαρχής και από θέση ευθύνης: όλα είναι θέλημα Θεού! Και για όσα δεν είναι (κάτι μικροπράγματα, μη φανταστείς, με τα οποία δεν ασχολούνται μήτε τα παρατρεχάμενα αγγελούδια), ε, γι’ αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑς... Αυτό έχω να δηλώσω, οπότε όποιος βαριέται (ή διαβάζει μόνο από το ιντερνέτ τις δυο πρώτες γραμμές) μπορεί πλέον να νιώθει ότι έχει καλυφθεί και να συνεχίσει χαρούμενος, ικανοποιημένος και κυρίως ήσυχος τη μέρα του.
Γιατί τι άλλο από χαρούμενος, ικανοποιημένος και κυρίως ήσυχος μπορεί να νιώσει ένας πολίτης της χώρας τούτης (ακόμα και λαθρομετανάστης μη σου πω, αν έχει ξεφύγει από κάτι εθνικοϋπέροχους και δεν τον έχουν ξυλοφορτώσει μέχρι θανάτου ή αναγκάσει να κολυμπήσει τον Εβρο όπισθεν, χωρίς να ξέρει κολύμπι και πνιγεί), τι άλλο μπορεί να νιώσουν όλοι αυτοί σε μια χώρα όταν συμβαίνουν όλα αυτά; Εγώ σ’ το λέω: σαν ο κοσμάκης γνωρίζει τις πταίει, όλα πάνε πρίμα! Συνειδήσεις καθησυχάζουν, στοματάκια σωπαίνουν και ξαποσταίνουν, δεσποτάδες απολύουν τους δούλους τους, η κυβέρνηση προσλαμβάνει παπάδες, χαρούμενες ρακέτες ακούγονται στις παραλίες, τουριστομάνι ξεπετάγεται από κάθε γωνιά της χώρας τίγκα στον κορονοϊό (αλλά δεν μας νοιάζει), τιγκάρουν τα ξενοδοχεία (αυτό μας νοιάζει), τιγκάρουν και τα μέσα μεταφοράς, τιγκάρουν και τα νοσοκομεία, κάτι ειδικομπατσόνια ετοιμάζονται να τιγκάρουν και τα πανεπιστήμια, μεγαλώνει το εθνικό ακαθάριστο προϊόν, διευρύνονται οι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα στρώματα –μέχρι και ο μεταβολισμός μου νιώθω ν’ αυξάνεται!
Χαράς ευαγγέλια! Σαν ξέρει ο λαουτζίκος ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το «τις» του «πταίει», πετάει! Σαν τα πουλάκια τ’ ουρανού, σαν τα αεροπλάνα του ψηλού. Εκείνου του ντελικανή, που τα ’φτιασε όλα φίνα, που τα ’χει βάλει σε σειρά και ρούπι δεν ξεφεύγει από τον στόχο τον τρανό, την εξουσία να ’χει, μα μόνο αυτή κι άλλη καμιά ευθύνη να μη φέρει... Αν για όλα φταίει το θέλημά Του ή οι ιδεοληψίες κι οι αχρηστίες του ΣΥΡΙΖΑ, τότε προς τι ο πόνος κι ο αλληλοσπαραγμός; Ούτε καν!
Κι επειδή «10-5-5, 6:2+8, 20 φορές το 15, 11 κι 7, 18», έχω και αποδείξεις πως όπως το προαναφερθέν υψηλής μαθηματικής δυσκολίας και βαθιάς φιλοσοφικής θεώρησης πρόβλημα κάνει 16 (;), έτσι και η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική, πολύ αποτελεσματική, καθόλου, απολύτως καθόλου διχαστική και, κυρίως, πολύ κυρίως, κοντά στον πολίτη!
Απόδειξη 1η: Επιασε φωτιά. Και κάηκαν σπίτια και δέντρα και ζώα. Κι ένας ογδοντάχρονος αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε που κάηκε το σπίτι του για τέταρτη φορά. Και τι έκανε η κυβέρνηση; Κατ’ αρχάς, δεν είδε νεκρούς! Νεκροί είναι μόνο όσοι καίγονται από τη φωτιά και όχι όσοι αυτοκτονούν εξαιτίας της. Και τι άλλο έκανε; Προνόησε! Εγκαίρως προσέλαβε πάνω από 2.000 παπάδες, καθώς και ειδικό αστυνομικό προσωπικό για μέσα στα πανεπιστήμια (όχι τους άλλους που βαράνε απ’ όξω), εγκαίρως είχε βάλει αυτούς που βαράνε απ’ όξω, να πετούν χημικά σε κάτι πυροσβέστες που διαδήλωναν ειρηνικά πριν από λίγους μήνες ζητώντας προσλήψεις προσωπικού, που, πάλι εγκαίρως, η κυβέρνηση δεν προσέλαβε ποτές! Δεν είναι κυβερνητικό σχήμα αυτό, ο Λαμπρόπουλος είναι: πριν από σας για σας! (άδοξο τέλος είχε το εν λόγω πολυκατάστημα, αλλά η Ν.Δ. είναι πολυεθνική, γατάκια).
Απόδειξη 2η: Επιασε φωτιά. Και κάτι αστυνομικοί άφησαν τα γαλόνια τους παράμερα, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν τα ποτιστήρια. Και τους σώσανε τους αθρώποι! Μόνοι τους! Με την αυταπάρνηση και τα ποτιστήρια τους... Τι άλλο να κάνουν δηλαδή; Με τον Θεό να τα βάλουν; «Δείτε τη μεγάλη εικόνα», είπε ο υπερυπουργός Υγείας, Παιδείας και Αναπτύξεως, συνταγματολόγος, ουρολόγος και γαστρεντερολόγος και ο μόνος άνθρωπος που κάνει τα ρεπό του Μητσοτάρχα, όταν σπανιότατα είναι εκτός Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Και τι θα δει ο κόσμος αν κοιτάξει τη μεγάλη εικόνα; Τον Θεό του θα δει και το φως τ’ αληθινό, το γαλαζί, στο πρόσωπο του ηγέτη του!
Μία ερώτηση μόνο: καλά όλα τα παραπάνω, αυτό, όμως, που σε κάθε καταστροφή ο δικός μας προλαβαίνει κι έχει καλλιεργήσει αξυρισιά τριών ημερών, πώς γίνεται; Μα τόσο προνοητικός αφού!

Νόρα Ράλλη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: