Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Παραιτήθηκε σύσσωμο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου

Παραιτήθηκε σύσσωμο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου, αφού η Δημοτική Αρχή αδιαφορούσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας, τα οποία αφορούσαν την ικανοποίηση μιας σειράς ζητημάτων της καθημερινότητας, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και τους πολίτες να πιέζουν.
Τριγμοί έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς παραιτήθηκε σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο του Κρουσώνα αφήνοντας έκπληκτα τα στελέχη της δημοτικής αρχής.
Το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό καθώς πρόκειται για μια περιοχή με πάνω από 4.000 κατοίκους, ενώ βασικά στελέχη της δημοτικής Αρχής έχουν καταγωγή από τον Κρουσώνα.
Σύμφωνα με τα πρώην μέλη του Τοπικού Συμβουλίου η συσσώρευση των προβλημάτων σε συνδυασμό με την αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου Μαλεβιζίου και την πίεση που δέχονται από τους πολίτες, τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση, η οποία μάλιστα για κάποιους είναι αμετάκλητη.
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου είχαν προειδοποιήσει πριν από περίπου τρεις μήνες εγγράφως τη δημοτική αρχή, ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα παραιτηθούν.
Τα αιτήματα αφορούσαν την ικανοποίηση μιας σειράς ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως, την ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας, τη δημιουργία σύγχρονου πάρκινγκ και εκκρεμείς τσιμεντοστρώσεις.
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δηλώνει έκπληκτη, τονίζοντας ότι το τοπικό συμβούλιο Κρουσώνα, δεν έκανε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μέσω καθημερινών επαφών και συνομιλιών, όπως τα υπόλοιπα τοπικά συμβούλια. Παράλληλα, τονίζεται, ότι έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί δεν προβάλλονται όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται επαρκώς η τοπική κοινωνία.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: