Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αναστολή πρωταθλημάτων αποφάσισε και η ΕΠΣ Άρτας λόγω του “νόμου Αυγενάκη”!

Μετά την ΕΠΣ Σάμου και η ΕΠΣ Άρτας αποφάσισε την αναστολή των διοργανώσεών της λόγω του νόμου Αυγενάκη.
Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ χαρακτηρίζει “ανύπαρκτη” την έως σήμερα αντίδρασή της στη “διάλυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου” και ζητεί να πρωτοστατήσει κα να λάβει αντίστοιχη απόφαση.
Ακολουθεί η επιστολή της ΕΠΣ Άρτας:
Την ίδια ώρα είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

Η υποτιθέμενη παράταση που δίδεται με την προς ψήφιση τροπολογία, είναι στην ουσία κενό γράμμα. Τούτο διότι, ενώ δίνει θεωρητικά τη δυνατότητα στα σωματεία να μη διαγραφούν από τη δύναμη των ενώσεων και ομοσπονδιών πριν την 31-07-2023, στην ουσία, ενώ έχουν ακόμα δικαίωμα να επιδιώξουν την εγγραφή τους, ταυτόχρονα:
Στερεί τη δυνατότητα να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις από την 01-08-2022, όσα σωματεία δεν είναι εγγεγραμμένα και παρά ταύτα έχουν δικαίωμα εγγραφής έως την 30-09-2022.
Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην αξιοπιστία και τέλεση των πρωταθλημάτων κατά την εξέλιξή τους, διότι πολλά σωματεία που είναι σήμερα εγγεγραμμένα στο Μητρώο, ενδέχεται να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επανεγγραφή τους για το τρέχον έτος, οπότε μπορεί να διαγραφούν, είτε την 01-08-2022, όσα δεν κάνουν καθόλου αίτηση, είτε την 01-01-2023, όσα υποβάλλουν αίτηση που δεν θα είναι επιτυχής και δεν θα διορθωθεί έως την 30-11-2022. Στην περίπτωση αυτή, ενώ θα συμμετάσχουν κανονικά στην αρχή των πρωταθλημάτων, στο μέσο αυτών θα πρέπει να αποβληθούν, σύμφωνα με τους ορισμούς της τροπολογίας.
Τέλος, υπάρχει ζήτημα για τη δυνατότητα συμμετοχής για τα νεοσύστατα σωματεία, αλλά και για αυτά που έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στα πρωταθλήματα της περιόδου 2021-2022, που πιθανότατα δεν θα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο, αλλά, σύμφωνα με τις παράλληλα ισχύουσες διατάξεις, έχουν ακόμη περιθώριο εγγραφής. Επομένως, εγείρεται τεράστιο ζήτημα για την τέλεση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Προτείνεται να επαναφερθεί η ρύθμιση που προέβλεπε το άρθρο 67 ν. 4825/ 2021, ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα τοπικά πρωταθλήματα και να μετατεθεί και η επιβολή αγωνιστικών κυρώσεων, μαζί με την ποινή της διαγραφής από τα μητρώα των ενώσεων, σε όσα σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο έως την 31-07-2023.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στα σωματεία που, λιγοστοί πλέον, άνθρωποι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης που υπάρχει και στις υπέρογκες απαιτήσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού. Που με συχνές τροπολογίες αποσταθεροποιεί την κατάσταση στο χώρο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Πηγή: με πληροφορίες από soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: