Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας: Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας να μην επιτρέψουν την ψήφιση ενός ανεύθυνου και επικίνδυνου νομοθετήματος

Αυτές τις ημέρες, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, συζητείται και πάλι ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα σε ανειδίκευτους και μη αδειοδοτημένους εργάτες να χειρίζονται ΚΛΑΡΚ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα προειδοποιεί ότι τέτοιου είδους παιχνίδια με τις ζωές και την ασφάλεια των ανθρώπων σύντομα θα οδηγήσουν στην αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών. Δεν είναι δυνατόν σε ειδικότητες με τα πιο πολλά εργατικά δυστυχήματα, την ώρα που οικογένειες θρηνούν νεκρούς λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων εργοδοτών, κάποιοι να διαμορφώνουν πλαίσιο –με πρόσχημα την ανάπτυξη- που απαλλάσσει «φίλους» και «γνωστούς» από τις ελάχιστες και στοιχειώδεις ευθύνες τους.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο, για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να μην επιτρέψουν την ψήφιση ενός ανεύθυνου και επικίνδυνου νομοθετήματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: