Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Αντωνίου: «Δεν μπορούν ν’ αντέξουν τα σωματεία, είναι μονόδρομος να παίξουμε ποδόσφαιρο»

Με αφορμή την έως 23/10 παράταση που έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού στα ερασιτεχνικά σωματεία και τα σχόλια των προέδρων του Αγροτικού Αστέρα και του Πανδρμαϊκού για την απόφαση της ΕΠΟ να προβιβαστεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Ποια ασυδοσία υπάρχει από την ΕΠΟ; Όλα τα σωματεία μου είναι στο μητρώο. Ο υφυπουργός δεν αναγνωρίζει το αυτοδιοκητο της ΕΠΟ. Με την παράταση που έδωσε κατανοεί το πρόβλημα αλλά πάλι πιέζει τα σωματεία.Να ξεκινούσαμε τα πρωταθλήματα στις 30/9 με το 1/5 των σωματείων εκτός; Aυτό πλήρωσε ο Αγροτικός Αστέρας. Εγώ προσωπικά δεν ήξερα αν ο Αγροτικός Αστέρας ή άλλες ομάδες της Γ’ Εθνικής ήταν στο μητρώο. Το έμαθα όταν έγινε η καταγγελία και απειλήθηκα από τον Πανδραμαϊκό ότι αν επικυρώσουμε τη βαθμολγογία θα είναστε υπόλογοι.
Ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού προσπαθεί να τρομάξει σοβαρούς ανθρώπους με όλα τα δικαστήρια του κόσμου. Το τραγελαφικό είναι αυτα που είπε ο κ. Καϊρης στην ΕΡΑ Σπορ. Έγινε αιτία να φύγει από τη Β’ Εθνική ο Αγροτικός Αστέρας. Είναι unfair. Δικαίωμα του να το κάνει αλλά στο χρόνο που έπρεπε. Όταν αγωνίστηκε με τον Αστέρα και δε νίκησε και στα δύο παιχνίδια, έπρεπε να κάνει ένσταση. Έκανε ένσταση επειδή ήθελε να παίξει στα μπαράζ, όταν τελείωσε το πρωτάθλημα.
Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που βγήκαν στη Β’ επειδή δεν τους έκαναν την ίδια προσφυγή. Το δίκαιο ήταν ο Αστέρας να είναι στη Β’ Εθνική. Δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε τον Πανδραμαϊκό. Τηρούμε τη δικαστική απόφαση και λέει ο κ. Καΐρης ότι έπρεπε να ανεβάσουμε κι τις δύο ομάδες. Δηλαδή να εκπέσει η διοίκηση της ΕΠΟ και να παραβούμε την προκήρυξη της Β’ Εθνικής που λέει ότι οι ομάδες θα είναι 30… Κι εγώ θέλω ν’ ανέβει η Αναγέννηση Γιαννιτσών…
Ακούγοντας τους δύο κυρίους Καΐρη και Παπαβραμίδη… Τέτοια αδελφοποίηση δεν έχω ξαναδεί. Ο ένας “εκτέλεσε” τον άλλον και μετά ψάχνει αρωγή. Ο Αγροτικός έχει χίλια δικια. Ο Πανδραμαϊκός τον έστειλε στη Β’ Εθνική.
Ο Αυγενάκης με διάταξη στη Βουλή έπρεπε να πει ότι οι ομάδες που είναι στο μητρώο, έστω καθυστερημένα, να μπορούν ν’ ανέβουν.Είχαμε την απειλή του Πανδραμαϊκού… Η υποχρέωση ήταν να τηρήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Ν’ αφήσει τις απειλές ο κ. Καϊρης, δεν τρομάζει μικρά παιδιά. Έχουμε την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεών μας.Είναι παράνομοι αυτοί που δεν είναι στο μητρώο της ΓΓΑ; Οι άνθρωποι βάζουν τα λεφτά τους, η περιφέρεια εποπτευει και δίνει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων. Η ΕΠΟ έχει το δικό της μητρώο. Δεν μπορεί να μας καταγγέλλει για παρανομία κανείς.
Ο κ. Καϊρης γιατί μας κατηγορεί; Έπρεπε να προσφύγει η ΕΠΟ κατά ενός σωματείου που συμμετείχε στα πρωταθλήματα; Ενώ τον έχει κάψει τον άνθρωπο (σ.σ. τον Παπαβραμίδη) πάει να του βάλει λίγο λαδάκι γιατί πονάει. Έπρεπε με κάθε προσφυγή οποιουδήποτε να σταματάμε τα πρωταθλήματα; Έχει κάνει χοντρό λάθος ο δικαστής, από την στιγμή που μπήε στο μητρώο ο Αστέρας. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Πανδραμαϊκό, όμως το δίκαιο ήταν να βγει ο πρωταθλητής στο γήπεδο.
Η ΕΠΟ επέτρεψε και στην Παναχαϊκή ν’ αγωνιστεί, που ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Ήμασταν σε διένεξη για το μητρώο και μιλούσαμε με FIFA/UEFA.Θα πιέσω τα σωματεία και τις ενώσεις για να μπουν όλοι σ’ αυτό το δεκαήμερο στο μητρώο της ΓΓΑ και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Είναι ευθύνη των σωματείων να μπουν. Να ξεκινήσουμε εμείς και να μην παίζει το Ηρακλέιο, θα κάνει τον υφυπουργό να νιώθει καλά;
Ήταν 400 σωματεία που δεν μπορούσαν να παίξουν στις 30/9. Γι’ αυτό αποφασίσαμε στη ΓΣ να μην γίνουν τα πρωταθληματα. Είναι πολύ άσχημο να μην παίζουν έστω και 50 σωματεία από αδυναμία και όχι από σκοπιμότητα.
Οι ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Θα περίμενα από τον υφυπουργό να δώσει ένα μήνα παράταση για να να μπουν όλες οι ομάδες. Υπάρχει πίεση σε ενώσεις που έιναι όλα τα σωματεία στο μητρώο. Είναι θέμα αλληλεγγυης κι αυτό γίνεται κατανοητό. Δεν μπορεί να παίζει η μίση Ελλάδα και η άλλη μισή να μην παίζει. Στην Κρήτη οι τρεις από τις τέσσερις ενώσεις έχουν πρόβλημα.
Πιστεύετε ότι ένας πρόεδρος λειτουργεί αυθαίρετα χωρίς να έχει την άποψη των σωματείων; Έχουν μειωθεί τα ερασιτεχνικά σωματεία και θα έφευγαν άλλα 400. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη…
Ήθελα μεγαλύτερη παράταση από τον υφυπουργό. Ήθελα συνεργασία μαζί του αλλά αυτός το βλέπει διαφορετικά...
Δεν μπορούν να αντέξουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αν δεν πάρουμε την απόφαση να παίξουμε, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση ότι δεν γίνονται πρωταθλήματα φέτος γιατί τους βασανίζουμε.
Η πρότασή μου προς τους παράγοντες είναι να τρέξουν τη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο. Μονόδρομος είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει δίλημμα.”
Για τη συνάντηση της ΕΠΟ με τη Super League για την επαγγελματική διαιτησία: “Είναι ένα θετικό βήμα από τη Super League που λέει ότι έχει έτοιμο το πλάνο.
Δεν είναι καλύτερη η συμπεριφορά του υφυπουργού απέναντί μας… Κατά παράβαση των FIFA/UEFA αυτά που κάνει η Super League. Δεν θα το δεχθούν. Η ΕΠΟ είναι η αρχή του ποδοσφαίρου και πρέπει από κει να ξεκινούν τα πράγματα. Η διαιτησία δημιουργεί τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που έχουν σκοπιμότητα να φύγουν χθες από τη διαιτησία. Κάποια λάθη δεν είναι ανθρώπινα, αλλά δεν μπορώ να κατονομάσω. Να μπουν στο περιθώριο κάποια πράγματα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με συναίνεση και όχι με φωνές και απειλές.”

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: