Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 13/11 στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας

Αγωνιστική δράση σε φθινοπωρινό φόντο και στην ΕΠΣ Πέλλας όπως σε ολόκληρη την επικράτεια, με την διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων συμπεριλαμβανομένης από σήμερα και της Γ' Εθνικής.
Στην Α1 ευρείες νίκες για ΑΣ Γιαννιτσά εκτός με τον Άρη Παλαιφύτου, Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου εντός με Μ.Αλέξανδρος Όρμας, ενώ και η Νίκη Αξού συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα, αυτή τη φορά έστω και δύσκολα εκτός έδρας με τον ΑΣ Πρόμαχοι. Στην μοναδική ισοπαλία της ημέρας ο ΠΑΟ Κερασιάς, πήρε τον πρώτο του βαθμό, υποδεχόμενος τον Άρη Νησίου. Τέλος για την Α1 Ερασιτεχνική, στο πολύ ενδιαφέρον πρωινό παιχνίδι του Δαμιανού, ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας θύμισε... Μέγα Αλέξανδρο, νικώντας με το ευρύ και δίκαιο 2-4, τον αγωνιστικό τοπικό ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας έτσι την πρώτη του νίκη  στο φετινό πρωτάθλημα.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες, σημαντικές νίκες για Ατρόμητο Λεπτοκαρυάς εκτός με Δόξα Μαυροβουνίου και Απόλλων Κρύας Βρύσης εντός με τον Άρη Προφήτη Ηλία για το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής, ενώ στην Β' Ερασιτεχνική ο γειτονικός Απόλλων Ραχώνας γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή Αγ. Λουκά, ενώ στο Δυτικό ο ΠΑΟΚ με ανατροπή, σ' έναν πολύ πλούσιο σε τέρματα αγώνα, κατάφερε να πάρει τη νίκη υποδεχόμενος Νέο Πυρσό Πετριάς.
Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ξεκίνησε καλά για τις «ομάδες του νομού», με τον Εδεσσαϊκό να κερδίζει στο Ριζάρι τον αξιόμαχο Πιερικό, ενώ τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου να φεύγει με τον βαθμό από την Ελασσόνα.
 
ΠΑΟΚ Δαμιανού - ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (0-3)2-4
Στο Δαμιανό τα πράγματα δρομολογήθηκαν νωρίς, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε πολύ δυνατά και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με δύο τέρματα (Ηλιάδης 2' και Παναγιωτέλης 8') πήρε καθαρό προβάδισμα νίκης. Η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα (τόσο επιθετικά με καλή ανάπτυξη και δημιουργία, όσο και αμυντικά με συνέπεια και πειθαρχία) των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, κι έτσι μοιραία ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-4 (Ηλιάδης 30' και Πλιόγκας 55'), πριν αρχίσει να φαίνεται το 15λεπτο με την πιο πειστική αντίδραση των αγωνιστικών γηπεδούχων, που με δύο τέρματα (Ρίτε 65' και Ιορδανίδης 80') μείωσαν το σκορ, χωρίς όμως τελικά παρά την μεγάλη προσπάθεια και κάποιες καλές φάσεις, να καταφέρουν το σχεδόν απίθανο με την εξέλιξη να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η Πέλλα προς στο τέλος και μετά το ξέσπασμα των γηπεδούχων, απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις και με 5ο τέρμα, το οποίο και πέτυχε με τον Ηλιάδη, τέρμα που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για τους γηπεδούχους ο Γρηγοριάδης Μ., που είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο τραυματισμοί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που τις επόμενες ώρες θα διαπιστωθεί το μέγεθός τους, του τερματοφύλακα Καραφυλλιά για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο και του μέσου Τσίζμα για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο.
Χωρίς προβλήματα το διαιτητικό τρίο, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να συμβάλουν σ' αυτό.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ Δαμιανού (Αλεξιάδης): Καραφυλλιάς (Μπόλλας 38'), Λαγομάτης, Αλεξανδρίδης Κ., Γούργουλας, Πρέτσι (Πλατής 65'), Μαλόλλι, Ρίτε, Τσιμπίνης (Τσιμπίνης 48'), Παντελίδης Γρηγοριάδης 48'), Λυκόπουλος, Ιορδανίδης.
ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης) Παναγιωτόπουλος, Πλιόγκας, Μπουράκης, Τσίζμας (Γιαλατζής Π. 65'), Μουρατίδης (Μακρίδης 80'), Νινιατσούδης (Βογιατζής 69'), Κωνσταντινίδης Η., Ηλιάδης, Άγνας, Τσιντονίδης, Παναγιωτέλης (Καμπούρης 80').
Το βίντεο με φάσεις και γκολ κατά την διάρκεια της αυριανής Δευτέρας
 
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 5η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 0 - 4
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 2 - 4
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 6 - 0
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 2 - 2
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 1 - 2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 2η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2019 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 1 - 2
ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ ΒΡΥΣΗΣ - ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ 3 - 0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
Ν.Π.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ 2 - 0
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ 0 - 1
ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ - Ν ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ 5 - 3

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1 - 0
ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ (ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ) 1 - 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: