Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 16/11 στην Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Πέλλας

Εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1, με κανένα σχεδόν αποτέλεσμα και σκορ να μην ξενίζουν ούτε στην σημερινή αγωνιστική, σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και λίγο τις ομάδες της κατηγορίας. Ελάχιστες οι ομάδες με σταθερότητα, κι αρκετές με σκαμπανεβάσματα από αγωνιστική σε αγωνιστική. Την νίκη της ημέρας πέτυχε η Θύελλα Λυκοστόμου στα Γιαννιτσά, που υποχρέωσε σε ήττα τον αήττητο μέχρι σήμερα ΑΣ, ο οποίος μάλιστα δεν είχε δεχθεί ούτε τέρμα! Στην «Ζώνη του Λυκόφωτος», κερδισμένοι ο Ολυμπιακός Γαλατάδων και ο Ορφέας Ριζαρίου που νίκησαν ο πρώτος εντός έδρας τον ΠΑΟΚ Δαμιανού και ο δεύτερος εκτός έδρας τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας.
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Ορφέας Ριζαρίου (0-1)0-2
Δίκαιη η νίκη των φιλοξενουμένων, ήταν σε γενικές γραμμές η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο με καλές φάσεις, λιγότερες στο πρώτο περισσότερες στο δεύτερο, που κάποιες απ' αυτές μπορείς να τις θεωρήσεις σοβαρές απειλές έστω και αν δεν έβρισκαν στόχο, με εξαίρεση ένα 15λεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που οι γηπεδούχοι είχαν το καλό τους σημερινό διάστημα, δημιουργώντας πολύ καλές προϋποθέσεις και φάσεις να προηγηθούν. Το πρώτο τέρμα με τον Καραογλάνη λίγο μετά την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα και για κείνο το διάστημα κόντρα στην ροή που ήθελε τους γηπεδούχους πιο πιεστικούς και επιθετικούς, έδωσε μεγαλύτερη άνεση και ψυχραιμία στους φιλοξενούμενους να διαχειριστούν το παιχνίδι και μεγαλύτερο εκνευρισμό στους γηπεδούχους που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επιθετικά, ενώ έδειχναν κι αρκετά πιο ευάλωτοι αμυντικά. Το απίθανο δεύτερο τέρμα και πάλι με τον ίδιο σκόρερ (80') σχεδόν από την σέντρα σε μια περίεργη φάση για τους φιλοξενούμενους, ήρθε να κλειδώσει οριστικά το αποτέλεσμα και να τους δώσει το πολύτιμο τρίποντο, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έδειχνε ικανός και ψύχραιμος να βρει απαντήσεις στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε.
Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ορφέας Ριζαρίου, καλοστημένος, μεθοδικός και προσανατολισμένος συνέχισε την πολύ καλή τελευταία πορεία του στο πρωτάθλημα με ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα με αντίπαλο ομάδα του Δήμου Πέλλας κι έτσι αναρριχήθηκε σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Μέγας Αλέξανδρος που κατεβαίνει με 6η διαφορετική ενδεκάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, έχασε το παιχνίδι με το πλέον σύνηθες παθητικό των δύο εις βάρος του τερμάτων, εμφάνισε στο γήπεδο, εκτός από την μέτρια συνολικά αγωνιστική του εικόνα και την έλλειψη φρεσκάδας και περσινές «παθογένειες», που του κόστισαν πολλά σ' εκείνον τον καταστροφικό δεύτερο γύρο!
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Άγνας (Ζηματίκας 60'), Πλιόγκας, Τσιντονίδης, Κωνσταντινίδης Η. (Γιαλατζής Α. 90'), Μπουράκης, Γιαλατζής Π., Μουρατίδης, Μακρίδης (Ηλιάδης 46'), Βογιατζής, Νινιατσούδης (Καμπούρης 67').
Ορφέας Ριζαρίου (Γιαννούλτσης): Συμεωνίδης, Κατικαρίδης Κ., Καραχατζής, Haslica, Κελεσίδης, Αλεξιάδης, Σίσκος, Καραογλάνης, Κατικαρίδης Γ., Βλαδοβίτης, Φαντίδης.


Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 6η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 0-2
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 3-2
ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 1-2
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-5
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 2-0
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 5-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: